Cæsarsalat med laks, lyn-syltede gulerødder og fedtfattig dressing
Jeg er helt vild med den klassiske Caesar salat ? og ja det er virkelig dressingen der udgør den salat, fordi den er BARE GO, men kaloriemæssigt er det virkelig også dressingen, som udgør den salat! Jeg har derfor lavet en fedtfattig version af dressingen, men som ikke går på kompromis med smagen! Jeg har desuden tvistet salaten og brugt laks i stedet for den klassiske med kylling. Dertil indeholder salaten nogle lyn-syltede gulerødder ? det tilføjer smag, karakter og så er de nemme og tilberede.
Cæsarsalat med laks, lyn-syltede gulerødder og fedtfattig dressing (4 personer):
- 1 pakke hjertesalat
- 3 gulerødder
- 1 tsk olivenolie
- 3 spsk hvidvins eddike eller æblecider eddike
- 1 knivspids salt
- 1 pakke røget laks
- Disse lækre rugbrødschips til topping
Fedtfattig cæsardressing:
- 1,5 dl fedtfattig youghurt, skyr eller Cheasy fraise
- 3 spsk fintrevet parmesan
- 1 tsk salt
- ½ hvidløg
- Lidt citronsaft
- 1 tsk sød fransk sennep eller ½ tsk dijonsennep
Fremgangsmåde:
- Tænd din ovn og lav dine rugbrødschips, hvis du ikke har lavet dem
- Skyl salat og gulerødder
- Snit dine gulerødder i lange, tynde strimler
- Varm en gryde op med olien og svits dine gulerødder et par minutter, de skal stadig have bid. Tilsæt eddiken og lad det stege yderligere 1-2 minutter. Tag det af varmen og lad gulerødderne dryppe af for eventuel resterende væske i en si
- Bland ingredienserne sammen til dressingen
- Anret med salat, gulerødder, laks og top med rugbrødschips og dryp med dressingen
Ingen kommentarer endnu