Hel kylling fra Danpo med hvidløgsstegte svampe og mos

Lørdags lækkerier: Bagt havregrød med karamel, kokos og kompot

Bagt havregrød med karamel, kokos og kompotBagt havregrød med karamel, kokos og kompotBagt havregrød med karamel, kokos og kompotBagt havregrød med karamel, kokos og kompotBagt havregrød med karamel, kokos og kompotBagt havregrød med karamel, kokos og kompot

Havregrød har virkelig fået sin renæssance! Grød er ikke længere noget kedeligt, smagsløst, (tvangs)-morgenmad som den man (eller undertegnede ihvertfald) fik som barn. Jeg er sikker på, at jeg godt kunne lide den havregrød, som jeg fik serveret som barn. MEN den som min søde far bryggede, og som måske blev toppet med lidt rosiner falder jo fuldkommen til jorden, når der skal konkurrere med denne lækre havregrød. Så blev havregrød nærmest til en dessert! Den syrlige og søde rabarber kompot sammen med den søde cremede karamel og de sprøde kokoschips. NAMENAM siger jeg bare.

Jeg serverede denne havregrød til en familie brunch, og min farfar måtte her indrømme at den slog hans havregrød, som han ellers trofast spiser HVER morgen (og hans havregrød opskrift er lidt den kedelige af slagsen efter min smag, sådan en som jeg fik serveret som barn).

Bagt havregrød:

  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 7 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 1/2 dl hakkede mandler
  • 1/2 dl kokosflager
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt

Rabarber kompot: link til opskrift

Karamel (dulche de leche)

  • 1 dåse kondenseret mælk (kan købes online her, derudover kan det købes i større supermarkeder som Føtex)

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave din karamel. Lav den eventuelt dagen før
  2. Bring en gryde med vand i kog og put dåsen med kondenseret mælk (UÅBNET) i gryden. Lad det koge i 3 1/2 time
  3. Tag dåsen op og lad den køle af. Når du åbner dåsen har du karamel
  4. Bring havregryn, mælk, vand og salt i kog i en gryde og kog op under omrøring
  5. Kog ind til grøden er lind (det betyder den er tyk i konsistensen men ikke helt færdig)
  6. Tilsæt vaniljepulver, kardemomme, mandler og kokosflager
  7. Hæld grøden i et smurt ildfast fad
  8. Drys med kokosflager på toppen
  9. Bag grøden i 10-15 min ved 200 grader varmluft
  10. Spis en portion grød toppet med karamel og rabarberkompot

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hel kylling fra Danpo med hvidløgsstegte svampe og mos