Foccacia med en rest grøntsager

Falafler med ramsløg og edamame-mos

Falafler med ramsløg og edamame-mosFalafler med ramsløg og edamame-mosFalafler med ramsløg og edamame-mosFalafler med ramsløg og edamame-mosFalafler med ramsløg og edamame-mos

I har måske opdaget det, men ramsløgssæsonen er i fuld gang. Seriøst ramsløg de gror jo som ukrudt – men heldigvis er det ikke ukrudt! Jeg elsker, at man kan hente sine krydderurter i skoven – fuldkommen gratis. Hvis du ikke har set det, har jeg allerede været en tur i skoven efter ramsløg, da jeg lavede denne ramsløgspesto. Og nu da de her ramsløg er fuldkommen gratis, så har jeg allerede hentet en stor stak, som jeg skal prøve i en masse nye opskrifter. En af dem var disse falafler. Og det min hidtil bedste opskrift på falafler! Jeg tror det skyldes, at jeg har tilsat kikærtemel sammen med mine kikærter på dåse. Du kan sagtens bruge andet end kikærtemel som for eksempel havregryn! Nu tilbage til falaflerne – jeg elsker falafler, det er virkelig en konge spise. Jeg spiste falaflerne sammen med en lækker edamame-mos, grøntsagsstave og disse lækre pestosnurrer.

Du kunne også prøve falaflerne i denne opskrift:

Falafler med ramsløg: 

  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 1 håndfuld persille
  • 0,5 dl kikærtermel (her kan du sagtens bruge almindeligt mel, groft mel eller havregryn)
  • 1 tsk salt
  • 1 hvidløg
  • 7 blade ramsløg
  • 1-2 tsk koriander
  • 1/2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender eller i en blender
  2. Brug to skeer til at klatte kugler ud på en bageplade. Form dem med fugtige hænger, hvis du synes
  3. Penls falaflerne med lidt olie
  4. Bag falaflerne i en 200 varmluftovn i 20-25 min

Edamamebønne-mos:

  • 1 pose edamamebønner fra frost (dem der er pillet ud af skallerne)
  • 1,5 dl creme fraise
  • 1 spsk salt
  • Peber
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 små fed hvidløg

Fremgangsmåde:

  1. Put edamamebønnerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå et par minutter. Derefter hæld vandet fra
  2. Blend alle ingredienserne godt sammen med en stavblender. Smag til og tilsæt eventuelt mere salt

Tilbehør:

  • Disse pestosnurrer eller andet lækkert brød
  • Forskellige grønt-stave

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foccacia med en rest grøntsager