Hjemmelavede grove burgerboller med pulled chicken
Hjemmelavede grove burgerboller med pulled chicken og coleslaw:
Burgerboller:
- 2,5 dl vand
- 25 g gær
- ½ tsk sukrin gold eller honning
- 1 tsk salt
- 2 dl rugmel
- 4,5 dl hvedemel
- Topping: sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Opløs gær i lunkent vand
- Tilsæt salt og sukker
- Tilsæt melet men hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen godt sammen og tilsæt eventuelt det resterende hvedemel, hvis det er nødvendigt
- Form 6 burgerboller, tryk dem flade og lad dem hæve 20 min
- Penls bollerne med mælk og drys med sesamfrø
- Bag bollerne i 15-20 min ved 200 grader
Rub:
- 3 kyllingefilet
- 1 spsk Sukrin gold eller honning
- 1 spsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 presset fed hvidløg
Barbeque sauce:
- 3 spsk kethup
- 1 spsk sukrin gold eller honning
- 3 spsk æblecidereddike
- 2 tsk salt
- 2 spsk sød chili sauce
- 2 spsk olie
Resterende:
Fremgangsmåde:
- Lad kyllingefileterne ligge i rub’en i en pose i 12 timer eller natten over. Hvis du ikke har tid til det, så lad det ligge i rub’en fra morgenstunden.
- Pak alle tre kyllinger ind i sølv papir og læg det i et ovnfast fad
- Bag kyllingen i 3 timer ved 110 grader varmluft.
- Mens kyllingen bager så lav din coleslaw
- Træk kyllingen fra hinanden med 2 gafler og bland det med barbeque saucen
- Server din burger
Test