Kernestykker med chokolade
Kender du det tidspunkt på eftermiddagen i skolen eller på arbejde, hvor hovedet og kroppen er ved at være træt, kaffekop nr. 4 er tom og lækkersulten melder sig. HVAD GØR DU? Denne situation melder sig ofte for mig, mit hoved er træt og jeg søger efter energi! For at du ikke søger mod slikskålen eller kagefadet i kantinen, så have en af disse lækre kernestykker med chokolade med i madpakken. De stiller den søde tand, og så mætter de rigtig godt, fordi de er fyldt med nødder og kerner.
Kernestykke med chokolade:
- 500 g nødder, kerner og frø (jeg brugte en pakke stenalderbrødsblanding, som indeholder en blanding af mandler, solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø og hørfrø)
- 4 æg
- 2 spsk. kokosolie
- 2-3 spsk kakao
- 100 g hakket, mørk chokolade minimum 70%
- Valgfrit: Sødemiddel svarende til 50 g sukker. Du kunne også tilsætte et par moste dadler eller et par spsk honning
Fremgangsmåde:
- Rør alle ingredienserne sammen
- Fordel dejen i muffinsforme. Mine muffinsforme hang lidt fast til dejen, det kan skyldes, at det var nogle billige nogle af slagsen. For at undgå det, så kan du smøre formene, bruge silikone forme eller tage kernestykkerne ud af formene med det samme, du tager dem ud af ovnen
- Bag kernestykkerne i 20-30 min ved 160 grader. Bagetiden afhænger af hvor store dine muffinsforme er
Ingen kommentarer endnu