Et besøg på en gård og lidt tanker om en glad gris

Den lækreste salat med løgmarmelade, grøn pesto, fenikel og bagte hvidløg

 

 salat med løgmarmelade, grøn pesto, fenikel og bagte hvidløg salat med løgmarmelade, grøn pesto, fenikel og bagte hvidløg salat med løgmarmelade, grøn pesto, fenikel og bagte hvidløg

“Salat er til kaninerne”, “salat er kedeligt”, “salat er ikke rigtig mad” – jeg har hørt mange af disse udtalelser om salat. Nogler er mere sande end andre, altså ja det er også til kaninerne, men jeg mener faktisk at min kanin fik dårlig mave af salat, så de har vist ikke så godt af det. Nå, så må vi mennesker jo spise det haha! 🙂 Eaj men jeg synes, det er så sandt. Salat det kan virkelig laves kedeligt. ENIG. Men hold nu op det skal også være en smagsoplevelse! Denne salat er en salat, som fik mig til at tabe kæben. Den er virkelig god.  Hvis det skal være en lidt mere mættende oplevelse, så server den med lammekødboller eller oksekødboller. Salaten tager lidt tid og lave, fordi det tager lidt tid og lave løgmarmeladen – men det er også det hele værd.

Salat med løgmarmelade, grøn pesto, fenikel og bagte hvidløg

Løgmarmelade:

  • 1 spsk olie
  • 5-7 rødløg
  • ½ æbleeddike
  • 40 g sukrin gold (du kan også bruge brunt farin eller rørsukker)
  • 5 spsk mørk balsamico
  • Et par kviste timian eller tørret timian
  • 1 hvidløg
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • Tilbehør: Server den med lammekødboller alternativt oksekødboller!

Resterende ingredienser:

  • 1 pakke romaine salat
  • 1-2 hele hvidløg (hele hvidløget! ;-))
  • Olivenolie og salt til dine hvidløg
  • ½ fenikel
  • Et par spsk god grøn pesto

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave din løgmarmelade. Skær løgene I skiver og steg dem ved svag varme indtil i ”falder sammen”.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og skrue ned for helt lav varme. Lad dem simre i 30-40 min. Hold øje med at det ikke brænder på eller er sat på for høj varme. Tricket er at lade dem simre ved lav varme.
  3. Mens din løgmarmelade simre så lav dine hvidløg.
  4. Pil så meget af skrællen af dine hele hvidløg, som du kan – dog skal feddene stadig hænge sammen.
  5. Brug en skarp kniv til at skære toppen af hvidløget, så toppen af alle feddene er blottet.
  6. Pensel toppene med olivenolie.
  7. Dæk den olierede top med frisk timian og drys havsalt henover.
  8. Pak hvidløgene ind i folie.
  9. Bag hvidløgene i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time.
  10. Herefter kan du blot ”skubbe” hvidløgene fri fra skrallen.
  11. Gør ingredienserne klar til salaten ved at blande salat, snittet fennikel og pesto.
  12. Top med hvidløg og klatter af din løgmarmelade.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et besøg på en gård og lidt tanker om en glad gris