Squashgetti med pesto, varmrøget laks og tranebær
Jeg har netop fået købt en spiralizer, et virkelig mærkeligt navn, men det er altså et redskab der kan lave lange spaghetti lignende strimler ud af grønsager. Den skulle selvfølgelig indvies! Jeg brugte en squash til at lave “spaghetti” med, og jeg er faktisk positivt overrasket over resultatet. Jeg var lidt skeptisk overfor at bruge grønsager som erstatning for spaghetti. Squash smager ikke er forfærdeligt meget og derfor har jeg tilsat meget smag i form af pesto, en saltet røget laks og de søde tranebær. Det søde og det salte er en super god kombination og gør noget fantastisk ved squash’en. Retten er super nem og hurtig at lave. Det passer mig super godt med sådanne måltider, da jeg flere hverdage sidder og læser til lidt sent og derfor ikke har tid til at lave den helt store middag.
Squashgetti med pesto, laks og tranebær (1 person)
- 1/2 squash
- 2 spsk basilikum pesto (jeg havde tilfældigvis en fantastisk pesto fra fru møllers mølleri, som jeg valgte at bruge)
- 1 stykke varmrøget laks (andre slags laks kan sagtens bruges)
- En håndfuld tranebær
Fremgangsmåde:
- Lag squashgetti med en spiralizer, et mandolinjern eller skær helt tynde strimler (squash er forholdsvis nem at håndtere hvis du til skære den med en kniv)
- Læg squashgetti i en si og overhæld med kogende vand. Lad det stå og trække lidt. Du kan evt vride noget af vandet forsigtigt fra
- Bland med pesto og tilsæt laks og tranebær – vupti så er aftensmaden lavet!
Ingen kommentarer endnu