Perlebygsalat med pesto og tørrede figner
Jeg er faktisk først for nylig blevet introduceret for perlebyg. Jeg var hos en veninde, som serverede den lækreste perlebyg salat, hvilket fik mig til at kreere denne salat, hvilket minder meget om min venindes. Perlebyg er et sundt alternativ til ris, men minder ikke rigtig om ris i konsistensen. Perlebyg er mere grov i konsistensen, og der er lidt mere bid i efter min smag sammenlignet med de bløde ris, hvilket jeg er vild med. Derfor synes jeg den er perfekt i salater, da den giver mere fylde og bid til salaten. I denne ret har jeg også brugt perlebyg i en salat. Ud over perlebyg består salaten af rocula, grøn pesto, avokado, tørrede figner og kylling. Kyllingen sammen med perlebyggen gør salaten til en meget mættende salat.
Perlebygsalat (ca. 2 personer):
- 125 g. Perlebyg
- 7,5 dl vand
- ½ tsk salt
- 2 stk kyllingebryst
- en håndfuld rocula
- 1 avokado
- 2 spsk grøn pesto (eller mere :-))
- 7 stk tørrede figner
Fremgangsmåde:
- Skyld perlebyggen i koldt vand
- Kog perlebyggen i vandet med salt i ca. 25-30 min (eller se anvisning på pakken)
- Skær kyllingen i mundrette skykker og steg den på panden
- Skær avokado og figner ud i små stykker
- Bland det hele sammen til en salat
Ingen kommentarer endnu