Sund chokolade cheesecake

Kyllingelasagne med spidskåls-plader

Spidskåls-lasagne Spidskåls-lasagne

Jeg var så heldig at få besøg af min søster her forleden til aftensmad, og i den forbindelse havde hun nævnt for mig, at det var længe siden hun havde smagt min kyllinge lasagne. Jeg er helt vild med lasagne både med kylling og oksekød (jeg skal snart have afprøvet en med fisk!). Jeg ville prøve at eksperimentere lidt med den lasagne jeg plejer at lave, og valgte derfor at erstatte lasagnepladerne med spidskåls blade. Jeg ved ikke med jer men når jeg køber sådan et kæmpe spidskål, har jeg svært med at få det hele brugt inden den bliver dårlig. Jeg havde en del spidskål liggende i køleskabet og derfor blev det brugt som ?plader? i lasagnen. Man kan enten vælge at koge spidskålpladerne et par minutter i vand eller blot tilsætte lidt ekstra væske til kødsovsen.

I stedet for den traditionelle bechamelsovs valgte jeg at blande hytteost med parmasan og lidt andet revet ost. Det blev utrolig lækkert, og derudover var det meget nemmere frem for at skulle i gang med en opbagt sovs fra bunden.

Kyllinge lasagne (ca. 4 personer)

Kødsovs:

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 2 løg
  • 1-2 hvidløg
  • 1 pakke bacon
  • 2-3 store håndfulde frossen spinat (jeg brugte helbladet)
  • Hakkede friske krydderurter, jeg brugte rosmarin og timian (tørrede krydderier kan sagtens bruges)
  • Salt og peber
  • Vand (til sovs)
  • Evt lidt boullion fx hønse eller grønsags

Oste ?sovs?:

  • 450 g hytteost
  • 2-3 spsk revet parmasan ost
  • 2 spsk andet revet ost
  • Salt og peber

Lasagne plader;

  • 5-10 blade fra spidskål (mængden af blade afhænger af størrelsen på dem samt hvor mange lag din lasagne skal have)

Fremgangsmåde:

  1. Steg bacon i en gryde
  2. Tilsæt kyllingekød og løg. Når det er stegt færdig tilsæt hvidløg og steg lidt videre (hvidløg skal ikke brænde på så smager det træls)
  3. Når det hele er færdig stegt, så tilsæt frossen spinat
  4. Væden fra spinaten danner din sovs, men tilsæt mere vand hvis du mangler væske. Dog husk at din sovs ikke skal have for meget væske, da du ikke har de traditionelle lasagne plader til at opsuge væsken!
  5. Smag til med krydderurter, salt, peber samt evt. Boullion
  6. Lad sovsen så og småkoge, mens du laver oste ?sovsen? og lasagne pladerne
  7. Sæt en gryde vand i kog med lidt salt. Skær nogle blade fra spidskålen. Stokken (den nederste del) på spidskålen kan godt være ret tyk, derfor kan man med fordel skæren den fra i en høj trekant
  8. Når vandet koger tilsæt spidskålen og lad bladene koge et par min
  9. Bland alle ingredienserne sammen til oste ?sovsen?
  10. Start med at bygge din lasagne. Læg kødsovs i bunden, derefter spidskålsplader og til sidst ost. Jeg endte med to lag.
  11. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader varmluft. Første gang jeg lavede lasagnen forkogte jeg ikke spidskålen og derfor gav jeg min lidt længere tid. Men stik med en nål for at tjekke at spidskålen er ordentligt bagt. Desuden skal osten være gylden på toppen

2 kommentarer

  • Hvor ser det bare lækkert ud! Mums det kunne jeg godt spise 😉
    – Anna
    anna-mad.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Linekohsel

      Tak for det Anna! Dejlig blog du har dig forresten 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund chokolade cheesecake