Krydret hokkaido suppe

Fuldkornsrisengrød

FuldkornsrisengrødFuldkornsrisengrød

Glædelig første december! Så er december måned skudt i gang, nu mangler vi bare sneen. Jeg har haft en dejlig første december, som jeg har tilbragt med søde veninder, spist risengrød og pebernødder samt set julekalender – så jeg kunne ikke have indledt denne hyggelige måned på en bedre måde. Risengrød er en dejlig spise, og jeg spiser det en del gange i løbet af december måned – december er jo trods den eneste måned hvor man “kan” spise risengrød, og så skal der efter min mening ikke spares på det. I år har jeg afprøvet en ny risengrød med fuldkornsris. Jeg synes det smagte dejligt, den grove risengrød har mere bid end den almindelige. Som topping på ridengrøden har jeg brugt sukrin blandet med kanel i stedet for sukker. Sukrin er en erstatning for sukker, og jeg synes det er den sukkererstatning der minder mest om sukker. Sukrin kan godt smage lidt sjovt i rå form, men når den drysses på den varme risengrød synes jeg det smager rigtig dejligt! Sukrin kan købes i helsebutikker og matas. Fuldkornsrisene er fra Urtekram og kan købes i Kvickly og Irma. Fuldkornsgrøden har godkendt hos mig, og jeg regner stærkt med at afprøve flere variationer med den grove ris. Tror jeg vil prøve med noget anderledes topping næste gang!

Fuldkornsrisengrød (4 personer):

  • 4 dl ris
  • 1,6 l mælk
  • 1 dl vand
  • salt
  • Sukrin gold
  • Kanel
  • Smør

Fremgangsmåde:

  1. Bring vand og ris i kog og lad det småkoge et par minnutter
  2. Tilsæt mælk og bring i kog. Skrue derefter ned for varmen til lav varme. Lad risengrøden simre under låg i ca. 75 min. Det er vigtigt, at du rører jævnligt i grøden så den ikke brænder på. Jo tykkere grøden bliver jo hurtigere brænder den på, derfor rører jeg mere i grøden i slutningen af kogetiden
  3. Bland Sukrin og kanel sammen
  4. Drys med kanel og en top med en klat smør

IMG_1693

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydret hokkaido suppe