Knækbrød med chiafrø

Banan granola

The banan granola love

Jeg elsker morgener, og jeg elsker at få en god start på morgenen. En god morgenmad er for mig lig med en god start på morgenen. Derfor gør jeg altid lidt ekstra ud af min morgenmad. I øjeblikket er jeg helt vild med skyr toppet med kompot fx rabarber eller æble-hyben samt en lækker sprød banan granola på toppen.

Jeg er helt vild med sprødheden ved granola, hvilket man normalt ikke får ved musli. Den granola man køber i supermarkedet er som regel fyldt med sukker. Det fantastiske ved opskrift er at man får en sukkerfri samt sprød granola!

Inspiration til denne banan granola er fundet hos den dygtige blogger bag bloggen simpeldagbog. Bananen giver en dejlig og sød smag til granolaen. Man kan variere indholdet af granolaen meget i forhold til smag og hvad man lige har i køkkenskabene. Jeg brugte ruggryn, men her kan man sagtens bruge finvalsede eller grovvalsede havregryn.

banan granolabanan granolabanan granola

Banan granola:
  • 3 bananer
  • 4 spsk sukrin gold ellers brug flydende sødemiddel (kan undlades eller erstattes med sukker eller honning)
  • 2 spsk kokosolie (eller en anden olie)
  • 2 spsk kanel
  • 1 rsk vaniljepulver
  • 300 g gryn (fx rug eller havre)
  • 250 g blandede kerner og nødder (jeg brugte en blanding af solsikke, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, mandler og hasselnødder)

Fremgangsmåde:

  1. Mos bananerne.
  2. Tilsæt alt undtagen gryn og kerner og rør det godt sammen til du får en ensartet klistret masse
  3. Tilsæt gryn og kerner.
  4. Spred den klistrede masse ud på en bageplade og sørg for at det bliver godt skilt ad. Jeg plejer at stikke godt i det med en ske så den klistrede masse bliver skilt godt ad.
  5. Bag den i en 180-200 grader varmluft i 10 min. Tag granolaen ud og vend granolaen godt rundt og igen sørg for at det bliver godt skilt ad. Derefter giv det yderligere 10 min.
  6. Tag granolaen ud og lad den køle af. Hvis du ikke synes at granolaen er sprød nok, så giv den lidt ekstra i ovnen. Men pas på at den ikke bliver brænder på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knækbrød med chiafrø