Sprøde fritter af knoldselleri
Sagde jeg pomfritter? Ja det kan jeg lige love dig for, og de smager fantastisk! Jeg ved, at det er farligt at sætte et lighedstegn mellem pomfritter og grøntsager, men disse er virkelig gode. Jeg elsker generelt at lave sunde fortolkninger af klassiske retter og tilbehør – specielt når det ender i noget lækkert. Fritterne bliver ikke helt så sprøde som klassiske pomfritter, men sprøde nok til mig og et fantastisk tilbehør vil alle slags kød. Jeg har krydret dem med frisk rosmarin, men her er der plads til at være kreativ med hvad du lyster eller har i dine køkkenskabe: friske eller tørrede krydderier, f.eks. oregano, rosmarin eller timian. Jeg har tilsat sesam, som også giver en dejlig smag til fritterne.
Sprøde fritter af knoldselleri (tilbehør til 4 personer):
- 1 knoldselleri
- 3-4 spsk oliven olie
- Salt, peber
- Krydderi f.eks. rosmarin
- 5 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Skær skallen af sellerien med en stor kniv
- Skær knolden i pomfrit-stave og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Tilsæt olie, krydderier og sesam og vend det hele godt sammen
- Bag fritterne i 25 min ved 200-225 grader. Det afhænger af ovnen, men hold øje med dem
Ingen kommentarer endnu