Sund sommerkage med friske bær og madbyttemarked
Forleden var jeg til et fantastisk event afholdt af Food Festival. Eventet hed madbyttemarked og det går ud på at alle deltagere har spiselige gaver med, og på eventet kan man så bytte sig til andre spiselige gaver. Der var virkelig mange lækre spiselige gaver! Food Festival afholdes en gang om året i september her i Aarhus. Jeg synes det er et fantastisk event, hvorfor jeg har meldt mig som frivillig i år, og nøøj hvor jeg bare glæder mig. Der er desværre lidt tid til endnu, hvorfor Food Festival netop har valgt at afholde dette madbyttemarked. Dermed kan foodies og mad-entusiater mødes og snakke, smage og inspirere hinanden. Jeg blev virkelig inspireret af de mange flotte og ikke mindst lækre bidrag som alle foodies havde med. Jeg har indsat billederne af nogle af de lækre “gaver” 🙂
Til eventet var også to dygtige bloggere, Dorthe Marie, der står bag bloggen smagfuldmundfuld og Trine bag suitfood, som fortalte lidt om food styling – for os rigtige mad nørder ;-). Her er Dorthe Maries bidrag, nogle virkelig lækre karamel-bidder, dem må jeg snart prøve at lave! Her er min lille plads med min sunde sommerkage. Her er kagen stadig flot, men 5 min efter dette billede er taget skar jeg kagen ud i små smagsprøver, så de alle kunne smage 🙂Til eventet var en fra Peter Larsen Kaffe og fortælle om deres nye koldbryg og iskaffe. Heldigvis fik vi lov at smage på alt kaffen, og nøøøj den iskaffe var for lækker!
NU til mit bidrag til madbyttemarkedet.. 🙂 Jeg valgte at lave en sund sommerkage med friske bær. Denne uge har virkelig budt på dejligt vejr, og det føles næsten som om det snart er sommer, nok fordi det er såå lang tid siden vi har haft sol. Selvom der er lidt tid til sommeren står for døren, blev jeg alligevel inspireret til at lave denne lækre, lette og friske kage. Det er en sund kage uden mel og sukker, men i stedet lavet på nødder, kokosmel og sødet med banan. Jeg har tilsat yderligere lidt sødemiddel, det kan godt undlades eller erstattes af et par dadler, honning eller almindeligt sukker. Kagen er toppet med en lækker skum lavet på lidt flødeskum, skyr og banan. Jeg brugte en Cremefine flødeskum med kun 19% fedt, og jeg synes virkelig det blev en lækker skum – så den kan anbefales hvis du vil sparre lidt på kalorierne. Bananen giver en lækker let og cremet skum og tilføjer også en dejlig sødme.
Sund sommerkage med friskebær:
Kagen:
- 4 æg
- 2 bananer
- 50 g mandler
- 1,5 dl kokosmel
- 0,5 dl FIberHUSK (den gule eller dobbelt af den almindelige HUSK)
- Sødemiddel, honning eller stevia svarende til 40 g sukker (alternativt kan du blende et par dadler og putte i)
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 håndfuld frosne, optøede brombær og blåbær (andre bær kan også bruges)
- 65 g mørk chokolade (80 %)
Skum:
- 1 banan
- 1,5 dl 19 % Cremefine flødeskum
- 1-2 dl skyr
- Evt. lidt sødende (smag til hvad du synes)
- Friske bær
Fremgangsmåde:
- Del æggene i hvide og blommer i to skåle. Pisk hviderne stive og derefter pisk blommerne luftige. Derefter vend forsigtigt de to ægge blandinger sammen
- Blend mandlerne og kokosmelet til det har en fin konsistens (alternative kan en stavblender godt bruges, så bliver konsistensen bare mere grov). Vend det med husk
- Vend “melet” med æggene
- Mos eller blend banenerne og vend dem med dejen. Tilsæt vanilje pulver og sødemiddel
- Hak chokolade og vend det i dejen. Hak forsigtigt bærrene og vend dem i dejen
- Hæld dejen i en smut form (en lille form)
- Bag dejen i 20-30 min ved 175 grader varmluft
- Pisk fløden og vend det med skyr og en moset banan
- Når kagen er HELT afkølet pyntes med skum og friske bær
Hej Line,
Jeg faldt lige over denne opskrift, og tænker jeg da absolut bliver nødt til at prøve at lave den til min fødselsdag her i weekenden. Hvor mange portioner er der ca. i kagen?
Kh Mette