Crumbletærte med æbler og brombær

Sund cremet risotto

sund risottosund risottosund risotto

Risotto og sund?? Umiddelbart to ting der ligger langt fra hinanden, ik? Men ikke denne risotto, den er nemlig fyldt med grøntsager. Så tænker du, hvordan kan det ende i en lækker cremet risotto? Jo det skal jeg fortælle dig. I stedet for de klassiske risottoris har jeg brugt perlebyg, som er en del grovere i konsistensen og derfor også sundere. For at opnå den cremede konsistens som risotto har, har jeg lavet en sovs af knoldselleri og fløde. Knoldselleri smager dejligt og tilføjer en cremet konsistens men også en dejlig smag til risottoen. Du er nød til at prøve den! Spis den som den er eller tilsæt rejer eller laks. Jeg serverede retten for en veninde, og hun gav den top karakter 😉

Sund cremet risotto (2 personer):

  • 2 dl perlebyg
  • 2 små rødløg
  • 1/2 bakke champignon
  • 1/2 knoldselleri
  • 1/2 grøntsagsboullion terning
  • 1/2-1 dl fløde (jeg brugte en fedtfattig 4 %)
  • Frisk eller tørret
  • Salt, peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog perlebyggen efter anvisning på pakken
  2. “Skræl”/skær skrællen af sellerien. Skær den i små stykker og kog den i ca 15-20 min eller til den er mør i vand med grøntsagsboullion
  3. Snit champignon i mindre skiver og steg dem i en gryde til de er møre. Stil dem til side
  4. Hæld vandet fra, men gem et par deciliter. Blend sellerien med en stavblender, smag til med boullionvand, fløde, frisk hakket rosmarin, salt og peber
  5. Bland perlebyg, sellerimos og champignon. Voila din sunde risotto er klar!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crumbletærte med æbler og brombær