Sommersalat med rucola og lyn-syltede rødløg

Sunde glutenfrie pølsehorn

Sunde glutenfrie pølsehorn
Sunde glutenfrie pølsehorn
Sunde glutenfrie pølsehorn
Sunde glutenfrie pølsehornSunde glutenfrie pølsehornJeg har kun en ting at sige om disse pølsehorn: namenam! De smager fantastisk og så er de sprængfyldt med grønsager, hvilket betyder at de er lav på kalorier – det kan vi godt lide 😉 På trods af at de ikke indeholder nogle former for mel, minder konsistensen utrolig meget om brød – bare en tand mere svampet i konsistensen. Derfor smager de specielt godt, hvis man lige varmer dem i ovnen først. Jeg synes de skal nydes med ketchup, jeg foretrækker en ketchup fra Heinz der er sukkerfri. Almindelige ketchuper fra supermarkeder er som regel fyldt med sukker, hvorfor jeg prøver at undgå disse.
Disse pølsehorn er ideelle i madpakken. Jeg har ofte to pølsehorn og nogle grønsagsstave med i madpakken.
Til denne portion pølsehorn brugte jeg blot de grøntsager jeg havde i mit lager. Du kan bruge stort set alle slags grøntsager efter mine mening – både frosne og friske.

Sunde glutenfrie pølsehorn: 

  • 500-600 g grønsager (jeg brugte revet gulerod, broccoli og frossen optøet spinat)
  • 2 spsk Fiberhusk eller dobbelt af den almindelige (kan erstattes med 4 spsk blendede mandler, blendede havregryn eller fuldkornsmel)
  • 2 spsk kokosfibermel (kan erstattes af 4 spsk blendede mandler, blendede havregryn eller fuldkornsmel)
  • 2-3 tsk salt
  • Krydderier (jeg brugte en lille håndfuld frisk rosmarin, men det er kun fantasien der sætter grænser)
  • 1 spsk hvidløgsolie (kan undlades)
  • 2 spsk hørfrø
  • 3 æg
  • 2 spsk hytteost, jeg brugte den med 1,5 % fedt (kan undlades)
  • 2 spsk A 38 eller anden mælkeprodukt fx youghurt, skyr ect. (kan undlades)
  • 1 pakke små kyllingepølser

Fremgangsmåde:

  1. Jeg startede med at rive mine gulerødder på min foodprocessor (du kan springe dette trin over) og derefter blendede jeg alle grønsagerne i foodproccesoren
  2. Herefter tilsætter du alle de våde ingredienser og blender det hele rigtig godt sammen
  3. Rør de tørre ingredienser sammen og tilsæt til blandingen sammen med krydderier og blend det hele godt sammen. Nu begynder dejen at sætte sig, derfor er det vigtigt at du sikre dig at det hele er rørt godt sammen
  4. Lad dejen hvile i 15 min
  5. Tag en klat dej og form den omkring pølsen, fugt evt. dine hænder inden
  6. Bag pølsehornene ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. De skal være faste og må godt få lidt farve

2 kommentarer

  • Nana Dalsgaard

    Hej ved du hvordan kalorie indholdet er i dem? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Linekohsel

      Hej Nana
      Beklager mit sene svar! Jeg har været begravet i en hård eksamensperiode. Nej jeg ved det faktisk ikke, jeg har ikke en kalorietæller desværre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med rucola og lyn-syltede rødløg