Sukkerfri og fedtfattig æblekage

Kanel knækbrød med kokos

kanelknækbrød med kokoskanelknækbrød med kokos

Stod igen en søndag og manglede lidt lækkert til min madpakke, og kom til at tænke på de utrolig lækre runde kanel knækbrød jeg altid fik med i madpakken som barn. Det bedste var når de runde knækbrød var smurt med smør (jeg var lidt af en smør gris som lille). Derfor har jeg prøvet at kreere nogle sprøde knækbrød med masser af kanel. De er fyldt med kerner og minder lidt min anden opskrift på knækbrød, derfor hvis du ikke er fan af kanel så prøv dem.

Kanel knækbrød (2 bageplader)

  • 330 g blandet kerner og frø (jeg brugte en blanding af solsikkerkerner, hørfrø, sesamfrø og hirseflager)
  • 1 dl gryn (ryggryn eller havregryn)
  • 1 dl grovmel
  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk salt
  • 2-3 spsk sukrin (sukker eller honning)
  • 2-3 spsk kanel med top
  • 3,5 dl vand
  • 1 spsk kokosolie

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne i en skål. Rør det hele godt sammen til du får en ensartet klistret masse
  2. Del dejen i to klumper. Rul den ud mellem to stykker bagepapir
  3. Bag knækbrødene i 30 min ved 170 grader varmluft
  4. Tag knækbrødene ud og skær dem i små firkanter med det samme
  5. Afhængig af hvor tynde du vil have dine knækbrød kan de godt risikere at blive bløde. Hvis dine knækbrød bliver bløde efter lidt tid, så giv dem yderligere 10 min i ovnen ved 170 grader (de færdige knækbrød der er skåret ud).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri og fedtfattig æblekage