Lørdags lækkerier: Nem kardemomme-kanel granola og en dessert med granola

Lørdags lækkerier: Sund cheesecake med skyr, hyldeblomst og havtorn

Sund cheesecake med skyr, hyldeblomst og havtorntornSund cheesecake med skyr, hyldeblomst og havtorntornSund cheesecake med skyr, hyldeblomst og havtorntornSund cheesecake med skyr, hyldeblomst og havtorntornSund cheesecake med skyr, hyldeblomst og havtorntornSund cheesecake med skyr, hyldeblomst og havtorntorn
Nu er det weekend, og det må da betyde at vi alle har fortjent lidt KAGE! Denne omgang lørdags lækkerier blev denne lækre sunde cheesecake. Det er en mere proteinrig og let version sammenlignet med den klassiske fede cheesecake (dog ikke noget ondt om en klassisk cheesecake ;-)). Bunden på cheesecaken er lavet på mandler og de nye digistiv kiks fra Karen Volf lavet på spelt og havtorn. Har du prøvet de nye digistiv kiks? De er virkelig gode, men jeg er så også en sucker for kiks generelt, havtorn giver nemlig et let syrlighed til kiks’ne, hvilket smager dejligt. Fyldet er lavet på æg, skyr og friskost. Friskost? Hva’ filan er det for noget? Nej det er ikke den klassiske flødeost! Friskost er en meget fedtfattigt alternativ , som har smagen ala en flødeost men indeholder derimod lang mindre fedt og færre kalorier!
Håber du bliver ligeså vild med kagen som jeg er!

Cheesecake med skyr, hyldeblomst og havtorntorn:

Bund:

  • 100 g mandler
  • 200 g digistiv kiks med spelt og havtorn fra Karen Volf
  • 3 spsk kokosolie (kan erstattes med smør)
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk flydende sødemiddel fra ISIS svarende til 40 g sukker ca. (kan erstattes med noget andet sødende f.eks. sukkererstatning fra Sukrin, som kan købes i Føtex, Bilka, Matas eller helsekostbutikker. Du kan også bruge honning eller almindeligt sukker. Kan også undlades)

Fyld:

  • 300 g skyr
  • 150 g friskost
  • 1 vanillestang
  • 4 æg
  • 2 spsk sukkerfri hyldeblomstsaft
  • Skal og saft af ½ citron
  • 2 tsk frysetørret havtorn (kan sagtens undlades)
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk flydende sødemiddel svarende til ca. 100 g sukker f.eks. fra ISIS (kan sagtens erstattes med noget andet sødende.

Fremgangsmåde:

  1. Start med bunden. Blend dine mandler til de har konsistens som mandelsmør/peanutbutter. Tilsæt de resterende ingredienser til bunden og blend til de har en jævn konsistens
  2. Smør en lille rund bageform. Hæld dejen ned i formen og tryk/form din bund
  3. Pisk skyr og æg sammen og tilsæt de resterende ingredienser. Smag til, det kan være du ønsker at tilsætte mere af enten: citron, vanilje eller sødende
  4. Bag kagen i en 160 grader varmluft ovn i 25-30 minutter. Kagen skal være let fast når du mærker på den

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Nem kardemomme-kanel granola og en dessert med granola