Hjemmelavet blandet rød saft (sukkerfri)
Vi kender alle den klassiske og fantaske røde saft af blandede bær ikke? Jeg elsker den, og den smager især fantastisk på en lun sommerdag til en eftermiddagskage. Disse dage tilbringer jeg i vores sommerhus, som ligger ved Saksild. Det er virkelig et dejligt sommerhus, det er så hyggeligt og smukt indrettet og bidrager med en rigtig sommerhus stemning. Derfor kan jeg ikke andet end at komme i feriestemning, når jeg besøger det. I kan også følge min sommerhus-ferie på min instagram profil. Vores sommerhus har en fantastisk køkkenhave, som er fyldt med krydderurter, frugter og bær. Forleden høstede jeg haven for dejlige modne sommerbær, og jeg besluttede mig for at lave en dejlig sommersaft. Denne saft er lavet på en masse blandede bær: stikkelsbær, solbær, hindbær og blåbær. Jeg valgte at lave saften sukkerfri, da jeg primært kører en sukkerfri profil her på bloggen, men det blev den bestemt ikke ringere af 😉 Saften blev virkelig god, og den smager bare langt bedre end de syntetiske safte, som du kan købe i supermarkedet.
Sukkerfri blandet rød saft (ca. 1 liter koncentreret saft):
- 800 g blandede bær (her er det kun fantasien der sætter grænser. Du kan også bruge frosne bær)
- 6 dl vand
- Flydende sødemiddel svarende til 800 g sukker
Fremgangsmåde:
- Skyl dine friske bær og tilsæt dem i en gryde sammen med vand og sødemiddel
- Lad blandingen koge og og skrue ned på varmen, så det småkoger. Lad det småkoge i 20 min
- Tag gryden af varmen og si saften igennem et viskestykke. Dette kan godt tage lidt tid, derfor lagde jeg visestykket over en si, som står på en skål, og så lod jeg saften stå og si i små 10 min. Herefter pressede jeg selv det sidste saft ud gennem viskestykket med håndkraft.
- Skyl en flaske med kogende vand og hæld saften heri. Stil saften på køl.
Må jeg spørge hvilken sødemiddel du har valgt?
Jeg vil forsøge at undgå sukker når jeg skal lave saft af Aronia bær (Surbær) men er nervøs for at ødelægge hele produktionen ved at vælge et forkert mærke sødemiddel.