Hjemmelavet hyldeblomst-jordbær eddike
Jeg vil lige slå et slag for hjemmelavede eddiker! De er super nemme at lave, de smager så meget bedre end dem man kan købe og du kan krydre din eddike præcis, som du ønsker eller fantaserer om 😉 Derfor, kom i gang! Denne eddike er en sød en af slagsen, fordi den er krydret med jordbær og hyldeblomst. Jeg synes det især er dejligt med en sød eddike til salater, fordi det giver salater en mere mild smag sammenlignet med andre eddiker. Den er utrolig nem at lave, idet den ikke er særlig tidskrævende at tilberede, men kræver blot tid til at trække. Brug den i sommerens mange salater som tilbehør til lune, dejlige grilaftener.
Mangler du inspiration til salat? Prøv min salat med stegte pærer og parmesan, rucolasalat med lynsyltede løg og pinjekerner eller min Perlebygsalat med pesto, kylling og tørrede figner.
Inspiration: Salattøsen
Hjemmelavet hyldeblomst-jordbær eddike:
- 15-20 skærme hyldeblomst
- 1 bakke jordbær
- 5 dl fransk æblecider eddike
Fremgangsmåde:
- Pluk hyldeblomsterne. Fyld en vask med vand og skyl dine hyldeblomst heri rigtig godt
- Ryst dem godt og lad dem ligge på et viskestykke
- Skyl jordbærrene og skær det grønne fra og skær dem over en gang
- Jeg brugte en margrethe skål med låg til. Der skal være låg til!
- Tilsæt det hele i en skål eller andet og luk til med låg
- Lad det stå og trække i køleskabet i en uges tid
- Sigt din eddike og viola den er klar!
Ingen kommentarer endnu