Tynde, sprøde rugbrøds chips med timian

Lørdags lækkerier: Sund gulerodskage med nutella creme

Sund gulerodskage med nutella cremeSund gulerodskage med nutella cremeSund gulerodskage med nutella cremeSund gulerodskage med nutella cremeSund gulerodskage med nutella creme

Denne kage bagte jeg også i forbindelse med, at jeg stoppede på mit daværende arbejde ved medie bureauet Cadesign form inden sommerferien. Du kan læse mere om hvorfor jeg stoppede samt få opskriften på min sunde snickerskage her. Det kræver selvfølgelig hjemmebagt kage , når man stopper, så jeg måtte diske op med både snickerskagen og denne lækre svampede gulerodskage med nutella creme 😉 Kombinationen af en gulerodskage og en nutella creme på toppen lyder måske sjovt, men jeg kan love at de to virkelig klæder hinanden!
Mine tidligere kolleagaer vidste godt, at jeg hovedsagligt blogger om sund mad eller sundere versioner af klassiske retter. Derfor tror jeg de frygtede, at jeg ville bage noget sundt, og dertil hvordan det så ville smage. MEN hele banden roste begge kager til skyerne og nogle var ret overrasket over, at kagen var baseret udelukkende på sunde, nærende ingredienser.
Det er altid fedt for mig, når jeg får positiv feedback på min sunde kreationer. Specielt fordi mit motto er, at sund mad skal smage godt!

Er du ligeså vild med gulerodskage som mig, så prøv en af mine andre lækre gulerodskager: 

Sund gulerodskage med nutella creme:

  • 4 æg
  • 3 spsk olie
  • 2 dl mandler
  • 2 dl havregryn (brug glutenfrie)
  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 revet æble
  • 1 banan
  • 6 dadler
  • 300 g revet gulerod
  • 1 dl rosiner (kan undlades)
  • Flydende sødemiddel fra Easis svarende til 200 g sukker

Nutella creme:

  • 10 dadler
  • 50 g hasselnødder
  • 40 g kokosmel
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk kakao

Fremgangsmåde:

  1. Pisk dine æg
  2. Blend din banan, dadler, havregryn og mandler med en stavblender. Alternativt kan du blende dine mandler og havregryn separat og tilsætte det
  3. Tilsæt de resterende ingredienser undtagen rosiner
  4. Vend del sammen med dine piskede æg. Vend rosinerne i dejen
  5. Hæld dejen i en lille rund form beklædt med bagepapir
  6. Bag kagen i 25-35 min ved 180 grader varmluft, men hold øje med kagen. Den er klar, når den er fast, når du trykker ovenpå kagen
  7. Rør ingredienserne sammen til din frosting
  8. Lad kagen køle af og smør din frosting på

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tynde, sprøde rugbrøds chips med timian