Lørdags lækkerier: Klassiske fedtebrød / kokossmåkager
I søndags havde vi den årlige bagedag i min familie, hvor vi trods det faktum, at mine forældres køkken er under ombygning og bagedagen derfor måtte foregå i kælderen i vores “alternative køkken”, så formåede vi alligevel at få bagt julesmåkager til den helt store guldmedalje! Køkkenet var fuldkommen proppet med småkager overalt – ja faktisk alle steder, hvor en plade med ubagte eller færdigbagte kager kunne placeres 😉
Min far havde fået en vigtig opgave – at holde styr på tiden så småkagerne ikke brændte på, og det er faktisk en ret så vigtig opgave, når man både har gang i havregrynskugler, chokolade der smelter, formning af vaniljekranse og pebernødder i ovnen!
Vi bagte som nævnt en juleklassisker og min absolut yndlings julesmåkage – nemlig vaniljekranse. Du kan finde opskriften på verdens bedste vaniljekranse her. Desuden bagte vi en af mine andre favoritter: havregrynskugler – opskriften får i snart!
Som noget nyt i år bagte jeg fedtebrød – en anden klassisk julekage. Det er en dejlig sprød kokossmåkage med glasur på toppen, nøj de blev gode – resten af familien var virkelig imponeret, særligt fordi det var et nyt “medlem” af småkage-banden 😉
Inspiration: Søren Ryge
Fedtebrød / kokossmåkager:
- 200 g blødgjort smør
- 200 g mel
- 100 g rørsukker (eller almindelig sukker)
- 100 g kokosmel
- 1/2 tsk. hjortetaksalt
Topping:
- Glasur
- Fint pynt
Fremgangsmåde:
- Rør sukker og smør godt sammen
- Bland mel, kokosmel og hjortetaksalt i en skål og tilsæt det til smørblandingen. Rør dejen hurtigt sammen
- Rul lange pølser til de har en tommelfingers tykkelse
- Placer dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade
- Bag dem i 8-10 min ved 180 grader varmluft
- Tag dem ud af ovnen og skær dem med skå snit
- Lav glasuren og pynt småkagerne
Ingen kommentarer endnu