Sunde burgere

Lørdags lækkerier: “Den du ved nok” kage

den du ved nok kage den du ved nok kage den du ved nok kage den du ved nok kage den du ved nok kage

Du kender den godt ikke? “Den du ved nok”, det er seriøst det sjoveste navn til en kage, og man kan virkelig lave meget sjov med dette, som jeg gjorde med min søster.
Mig: Jeg bagte en kage i går
Min søster: Ahh lækkert! Hvilken?
Mig: Den du ved nok
Min søster: Hvilken kage?
Mig: Den du ved nok!
Min søster: Nej jeg ved ikke hvad det er for en kage, hvilken en bagte du? En brownie (min favorit kage, så selvfølgelig gættede hun på det ;-))
Mig: Nej, kagen der hedder “Den du ved nok”
Min søster: Ahh, haha

Men denne kage er virkelig gået hen og vundet mit hjerte, og jeg har bagt den VIRKELIG meget her på det sidste. Jeg har faktisk bagt den så mange gange, at jeg næsten kan opskriften og fremgangsmåden i hovedet 😉 Generelt er kage med chokolade min favorit! Og denne er en luftig chokoladekage med den dejligste glasur af alle de gode råvarer: kakao, smør, flormelis og kokosmel.

Det er den perfekte weekend kage og bage til familien! Eller serverer til kaffe til søndagsgæsterne!

Den du ved nok kage (en rund form eller en mellem størrelse firkantet form):

  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 4-5 spsk bagekakao
  • 1 3/4 dl mælk
  • 150 g smeltet og let afkølet smør

Glasur:

  • 75 g smør
  • 3 spsk kold kaffe (jeg lavede en kop nespresso og bruge 2-3 spsk derfra)
  • 2 spsk kakao
  • 140 g flormelis
  • 50 g kokosmel

Fremgangsmåde:

  1. Pisk sukker og æg luftigt
  2. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljepulver og kakao i en skål og si det ned i æggeblandingen
  3. Vend mel blandingen forsigtigt i æggeblandingen
  4. Hæld mælken i den afkølede smør og hæld det i dejen og vend det forsigtigt i dejen
  5. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir, jeg brugte en rund form
  6. Bag kagen i 25 min ved 175 grader varmluft. Brug en stege-nål til at stikke i kagen for at se om kagen er bagt eller om der er rå dej på nålen
  7. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af mens du laver glasuren
  8. Smelt smøren og tilsæt de resterende ingredienser ved lav varme (vigtigt!), når det er smeltet godt sammen og kagen er afkølet så hæld glasuren på kagen og lad det køle af

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde burgere