Lørdags lækkerier: Mælkechokolade-brownie med saltmandler, chokolade ganache og daim
Jeg har en svaghed for chokoladekage. Det er min absolut favorit dessert! Men her snakker vi ikke om en bradepande-klassens-kage-chokoladekage, men derimod de chokoladekager, hvor der virkelig er noget gods i! Dem der er lavet på rene råvarer, som jeg kalder det. Det er de kager, som er særligt gode for hjertet 😉
Jeg er faktisk så vild med chokoladekage, at min top tre yndlings kager er chokoladekager. Og her får du lige min top tre liste:
- Brownie!!!! Ahhh for fanden en god brownie kan få mit hjerte til at smelte
- Blødende chokoladekage
- Geteau Marcel
Har du også en top tre kage favorit liste?
ADVARSEL. Denne kage er så forfærdelig godt, at du skal gemme den for dine roomies ellers forsvinden den en mørk aften 😉 Denne brownie har landet første pladsen i mit hjerte, for hold nu kæft den er god. Den perfekte kombination med den søde mælkechokolade og havsalt samt salt mandler.
Har du prøve min brownie med saltede peanuts og marsbar?
Inspiration: Claus Meyer
Mælkechokolade-brownie med saltmandler, chokolade ganache og daim:
- 375 g mælkechokolade
- 200 g smør
- 8 æg
- 575 g sukker
- 100 g mel
- ¼ tsk bagepulver
- 2 tsk havsalt
- 3 spsk kakao
- 100 g grofthakkede saltede mandler
- Topping: 3 daim stænger
Chokolade ganache:
- 100 g mælkechokolade
- 100 g mørk chokolade
- 100 ml piskefløde
- 25 g sukker
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad med smør
- Pisk æg og sukker til det er let luftigt
- Afkøl chokoladeblandingen en smule og rør den forsigtigt sammen med æggemassen
- Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir. Jeg brugte to rugbrødsforme, men du kan også bruge en stor firkantet bageform ? husk det er en stor portion
- Bagetiden afhænger lidt af hvilken form du vælger. I rugbrødsformene gav jeg kagerne 50-55 min ved 165 grader varmluft. I en bradepande skal den have 40 min ved 170 grader ca. Det er YDERST VIGTIGT, at denne kage tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, således at der hænger dej fast, hvis du stikker en strikkenål i kagen!
- Hak chokoladen til din ganache fint og kom den op i en skål
- Varm fløden op – det skal ikke koge, men næsten
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet
- Hæld ganachen på din afkølede brownie og stil den på køl
- Hak daim og hæld over kagen
- Opbevar kagen på køl så holder der sig bedst, hvis du for eksempel skal bruge den dagen efter
Ingen kommentarer endnu