Ærte-blinis med spinat og røget laks

Sund gulerodskage

gulerodskage med grovmelgulerodskage med grovmel

Jeg havde en sød veninde, som efterspurgte en hygge dag og et af kravene til denne dag var en gulerodskage. Første gang jeg serverede den klassiske gulerodskage med creme-cheese frosting for hende var hun helt oppe og ringe. Gulerodskage er også en af mine absolut favorit kager, kombinationen af en svampet kage med den søde ostecreme ovenpå er virkelig genial. Jeg ligger ikke skjul på at jeg har en virkelig stor svaghed for kager ? og det gælder alle slags kager. Derfor ville jeg denne gang prøve med en lidt sundere version af den klassiske gulerodskage ? om det overhovedet er muligt at toppe den? Jeg var lidt skeptisk, men der var jo ikke andet for sig end at prøve. Inspirationen til denne kage er fundet i en af mine yndlings kogebøger ?Søde sunde sager? af The Food Club ? hvor jeg ofte finder inspiration til nye kreationer. Bogen er nemlig fyldt med lækre opskrifter og fantastisk flotte billeder!

Jeg har ligesom The Food Club brugt fuldkorns speltmel. Så tænker i måske, at det er mærkeligt at bruge fuldkornsmel i kage? Men man kan faktisk ikke smage fulskornsmelet, så man kan jo se det som en måde at få ?snydt? noget fuldkorn ind i kosten J

Min veninde var virkelig overrasket over at gulerodskagen var ?sund?, for som hun selv sagde ?smager den jo ikke sundt?. Jeg serverede også kagen til en anden lejlighed, hvor den blev taget virkelig godt imod. Sund er selvfølgelig en smags sag men da kagen er sukkerfri, indeholder sundt fedt og fuldkornsmel frem for almindeligt hvidt mel, kan man efter min mening godt navngive den ?sund?.

Gulerodskage med creme-cheese frosting:

  • 3 æg
  • 1 spsk + 1 tsk ISIS perfekt sød, flydende sødemiddel (det svarer til 160 g sukker)
  • 150 g groft speltmel
  • 75 g mandelmel (jeg blendede blot 75 g mandler, til det har konistsens som mel)
  • 2 spsk HUSK, pulveriserede loppefrøskaller (se forklaring på hvad HUSK er, i dette indlæg)
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 4 spsk blød kokosolie
  • 200 g revne gulerødder
  • 1 most banan

Creme-cheese frosting:

  • 150 g philadelphia light
  • 100 g skyr
  • 1 tsk vaniljepulver
  • sødemiddel
  • Kokosmel til pynt

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggene til de luftige og lysegule
  • Vend den moste banan i æggemassen
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt mel-blandingen lidt efter lidt i æggemassen mens du rører godt
  • Tilsæt kokosolien og sødemidlet
  • Vend gulerødderne i dejen
  • Hæld dejen i en rund form (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag ovnen i 20-30 min ved 180 grader
  • Bland philadelphia, skyr og vaniljepulver og smag til med sødemiddel
  • Fordel frostingen på den afkølede kage
  • Rist kokosmel på en pande og drys over kagen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærte-blinis med spinat og røget laks