Rodfrugt chips med hvidløg-basilikum dip

Nutella kugler med chiafrø uden sukker

Nutellakugler med chiafrøNutellakugler med chiafrø  Nutellakugler med chiafrø

Jeg må være helt ærlig og indrømme at jeg er lidt af en chokolade gris. Chokolade er mit absolut yndlings slik! Alt med lidt smag af chokolade falder i min smag. Jeg fik lyst til lidt lækkert her forleden aften og gik derfor i køkkenet for at eksperimentere. Disse nutella kugler smager af nutella, men indeholder hverken nutella eller sukker hvilket jeg synes er fantastisk! Man kunne også kalde dem en udvidet version af dadelkugler med smag af nutella. Jeg er ihvertfald solgt! De er perfekte som en eftermiddags snack eller lidt sødt til aftenkaffen (det er det vi kalder snack måltidet efter aftensmaden hjemme hos mig 🙂 ).
De er utrolig simple at lave. Inspiration til denne opskrift er fundet hos den dygtige blogger bag bloggen A million miles, du kan finde opskriften her.

Nutella kugler:

  • 50 g hasselnødder
  • 8 dadler (uden sten)
  •  1 tsk kokosolie
  • 2 spsk kakaopulver (bage kakao)
  • 1 drys vaniljepulver
  • 1 tsk chiafrø
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader og rist hasselnødderne i ca 10 min
  • Hæld hasselnødderne i et viskestykke og “nuller” nødderne således at skallen ryger af (jeg fik ikke skallen 100 % af men bare en del af det er væk)
  • Blend hasselnødderne til de bliver en smør lignende konsistens – de skal blot blende længe nok
  • Tilsæt de resterende ingredienser og blend. Tilsæt evt mere vand hvis konsistensen er for tyk
  • Dyp fingrene i vand når du trillerne kuglerne
  • Tril kuglerne i kokosmel, kakaopulver, frysetørrede hindbær eller hvad du lige har pålager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rodfrugt chips med hvidløg-basilikum dip