Tærte med græskar og parmasanost og en masse opskrifter med græskar

Lørdags lækkerier: Sund chokolademousse og lidt om chiafrø

sund chokolademousse med chiafrøsund chokolademousse med chiafrøsund chokolademousse med chiafrøsund chokolademousse med chiafrø

Min mor ELSKER chokolademousse og virkelig ELSKER chokolademousse, derfor er denne opskrift dedikeret til hende, fordi hun er bare fantastisk (det mener de fleste nok om deres egen mor :-)) <3 Hun spiser dog sjældent chokolademousse, da det jo ikke ligefrem er sundt. Derfor har jeg lavet en sund chokolademousse. Den er uden fedtstof, fløde eller chokolade. Den er i stedet fyldt med kostfibre, antioxidanter og proteiner og sundt fedt, da den er lavet på chiafrø, mælk og kakaopulver. Du har nok hørt om disse fantastiske chiafrø, som alle snakker om. Chiafrø er en del af kategorien super-foods, da de indeholder utrolig mange gode sager. Chiafrø består af 20 % omega-3 fedtsyrer, som gavner hjernen og resten af kroppen. De er desuden proppet med protein, fibre, kalcium og antioxidanter. Det siger dig måske ikke så meget vel? Men så læs om disse top 5 gevinster ved chiafrø:

  • 4 gange så mange kostfibre som i hørfrø.
  • 6 gange mere kalk end i sødmælk.
  • 15 gange flere antioxidanter end i broccoli.
  • 2 skefulde chiafrø indeholder mere omega-3-fedtsyrer end en laksefilet.
  •  Chiafrø indeholder masser af proteiner – ligeså meget som solsikkefrø

Det specielle ved chiafrø er desuden, at de kan nemlig opsuge 10 gange deres egen vægt. Det er også hvorfor man kan lave denne lækre chokolademousse af chiafrø!

Sund chokolademousse:

  • 3 store spsk chiafrø (chiafrø kan købes i stortset alle supermarkeder i dag eller du kan købe dem direkte her)
  • 2 dl mælk (du kan bruge almindelig mælk, MEN jeg anbefaler at bruge kokosmælk eller mandelmælk, da det nemlig giver mere smag til din mousse!)
  • 1-2 spsk kakao
  • Sødemiddel svarende til 2-3 tsk sukker (prøv lidt af gangen og smag til hvor sød du ønsker den)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • Prøv at tilsætte 1-2 spsk frysetørrede bær eller 1/2 tsk lakridspulver! 🙂
  • Topping: Revet chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle ingredienserne godt sammen og hæld væksen i fine bægre. Hvis du tilsætter frysetørrede bær eller lakridspulver, så skal det bare blendes med
  2. Stil dem på køl i minimum 1 time
  3. Pynt dem med revet chokolade
  4. Nyd din chokolademousse

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med græskar og parmasanost og en masse opskrifter med græskar