Knækbrød med chiafrø
Jeg stod og manglede lidt lækkert til min madpakke ? noget som er lækkert at snacke i løbet af en lang skole dag. Derfor besluttede jeg mig at lave nogle sprøde knækbrød med en masse kerner og de berygtede chiafrø. Chiafrø er nogle små sundhedsbomber som indeholder en masse kostfibre, antioxidanter, omega-3-fedtsyrer samt proteiner. Knækbrødene er perfekte til madpakken, men også utrolig lækre at dyppe i en ærtepesto. Opskriften kan sagtens varieres med andre kerner, gryn eller mel i forhold til hvad du lige har i dine køkkenskabe. Hvis du ikke har chiafrø, så erstat dem med 0,5 dl mel eller gryn og reducer med 0,5 dl vand.
Knækbrød med chiafrø:
- 1 dl ruggryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 2 dl grovmel
- 0,5 dl chiafrø
- 1 dl vand
- 0,25 dl olie
- 1,5 dl vand
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde:
- Bland chiafrø og 1 dl vand sammen og lad det stå 10 min tid, således at frøene får tid til at udvide sig
- Bland alle ingredienserne i en skål og rør det hele godt sammen
- Del dejen i 2 og rul dejen ud mellem to stykker bagepapir
- Bag knækbrødene i 30 min ved 170 grader varmluft
- Tag knækbrødene ud og skær dem i små firkanter med det samme
- Afhængig af hvor tynde du vil have dine knækbrød kan de godt risikere at blive bløde. Hvis dine knækbrød bliver bløde efter lidt tid, så giv dem yderligere 10 min i ovnen ved 170 grader (de færdige knækbrød der er skåret ud).
Ingen kommentarer endnu