Grove koldhævede boller med æble og kanel
Grove koldhævede boller med æble og kanel (12-15 stk.):
- 7 dl koldt vand
- 25 g gær
- 3 dl knækkede rugkerner
- 0,5 dl chiafrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1-2 spsk kanel
- 1 spsk salt
- 2 små revne æbler
- 2 dl rugmel
- 3 dl hvedemel
- 2 dl grahamsmel
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt alle kerner, frø, æble, kanel og salt
- Tilsæt melet og rør dejen godt. Dejen skal gerne være lidt mere våd end en klassisk koldhævet dej, fordi chiafrø og knækkede rugkerner suger en del væde
- Lad dejen hæve natten over i køleskabet
- Tag dejen ud 1 time før bollerne skal bages (1/2 time kan også gøre det)
- Brug to skeer til at klatte bollerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bollerne med vand og drys havregryn på toppen
- Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 20-25 min
Ingen kommentarer endnu