Lørdags lækkerier: Koldhævede chokoladeboller med banan

Grove koldhævede boller med æble og kanel

Grove koldhævede boller med æble og kanelGrove koldhævede boller med æble og kanelGrove koldhævede boller med æble og kanelGrove koldhævede boller med æble og kanelGrove koldhævede boller med æble og kanelGrove koldhævede boller med æble og kanel

Grove koldhævede boller med æble og kanel (12-15 stk.):

  • 7 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 3 dl knækkede rugkerner
  • 0,5 dl chiafrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1-2 spsk kanel
  • 1 spsk salt
  • 2 små revne æbler
  • 2 dl rugmel
  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl grahamsmel

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt alle kerner, frø, æble, kanel og salt
  2. Tilsæt melet og rør dejen godt. Dejen skal gerne være lidt mere våd end en klassisk koldhævet dej, fordi chiafrø og knækkede rugkerner suger en del væde
  3. Lad dejen hæve natten over i køleskabet
  4. Tag dejen ud 1 time før bollerne skal bages (1/2 time kan også gøre det)
  5. Brug to skeer til at klatte bollerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bollerne med vand og drys havregryn på toppen
  6. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 20-25 min

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Koldhævede chokoladeboller med banan