Smoothie bowl med honningristet musli

Broccolipizza med parmaskinke og soltørrede tomater

BroccolipizzaBroccolipizzaBroccolipizzaJeg har her til aften fået den skønneste pizza, og et kæmpe bonus er at den er sund og fyldt med grønsager! Men hvordan kan de to ord hænge sammen? Pizza og sund? Det er fordi at bunden er lavet af broccoli og æg. Nu må du dog ikke forvente at det smager af den traditionelle pizza, fordi denne pizza netop ikke indeholder mel. Den har ikke den traditionelle sprøde skorpe, men jeg synes stadig man får pizza smagen, fordi bunden toppes med tomatsauce, parmaskinke og dejlig mozzarella. Derudover får du pizza smagen uden den store mængde kalorier som en traditionel pizza indeholder. Det betyder, at du kan spise endnu mere af denne pizza uden at blive tyk – bonus! 😉 Jeg er ihvertfald sikker på at denne pizza bliver en fast del af min ugentlige menu! Inspiration til denne dejlige pizza har jeg fra den inspirerende blog Atastylovestory.

Broccolipizza med parmaskinke og soltørrede tomater (2 personer):

Pizzabund:

  • Et lille broccolihoved
  • 3 æg
  • 2 spsk HUSK den gule (eller 3 spsk af den grønne)
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk oregano eller pizza krydderi
  • 1/2 rødløg
  • 1 fed hvidløg

Fyld:

  • 1 lille dåse tomat pure
  • 3 spsk kethup
  • 1 spsk oregano eller pizzakrydderi
  • salt
  • 4-5 skiver parmaskinke
  • 1/2 rødløg i skiver
  • 3 spsk soltørrede tomater i olie (afdryppet)
  • 1 håndfuld mozzarella 11 % fedt
  • 2 spsk revet parmasan

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og skær broccoli i små buketter. Skær løget i små stykker
  2. Blend alle ingredienserne til bunden i en food processer, jeg tror også en stavblender kan gøre det
  3. Smør bunden ud på en bageplade med en ske, ca. 1/2 cm tykkelse. Det er vigtigt at bunden er nogenlunde jævnt smurt ud således af den ikke brænder på
  4. Bag bunden i 15 min ved 200 grader varmluft
  5. Lav tomatsaucen af tomat pure, kethup, oregano og salt
  6. Smør tomatsaucen på bunden og dæk bunden med skinke, løg og soltørrede tomater
  7. Drys med ost og parmasan
  8. Bag pizzaen i yderligere 15 min

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie bowl med honningristet musli