Salat med kanelstegte æbler

Orange-chokoladekage med chokolade glasur

Orange-chokoladekageOrange-chokoladekageOrange-chokoladekage

Endelig fredag! Jeg har glædet mig ligesiden mandag 🙂 Der har været ret stille her på bloggen på det sidste, hvilket skyldes at jeg har haft så meget at se til med min bachelor opgave. Heldigvis skriver jeg sammen med en fantastisk studiekammerat, så står man netop ikke alene med alting – det sætter jeg stor pris på.
I aften er en speciel aften, fordi jeg skal holde ski-ferie reunion med de dejlige piger, som jeg var afsted med. Det skal fejres med alt hvad der hører en skiferie til: øl, sang, hygge og så står menuen selvfølgelig på toast! Det er nemlig altid på menuen når vi er på skiferie. Hvis du står og skal på skiferie og mangler en perfekt skiferie opskrift, så prøv disse lækre pizzasnegle med rød pesto. Jeg havde selv en par poser med på vores skiferie og det var en succes.
Det er jo weekend og derfor synes jeg man skal være lidt god ved sig selv, hvilket for mig betyder at min søde tand skal tilfredsstilles. Jeg begiver mig ofte ud i et kage projekt inden weekenden, så jeg har et stykke at nyde enten lørdag eller søndag aften eller eftermiddag (eller begge :-)). Jeg ELSKER nemlig kage, og det slår chips, lakrids og slik til enhver tid! Derfor vil jeg dele denne utrolig lækre opskrift på en sund chokoladekage. Den er utrolig svampet, hvilket jeg elsker, og så har den en dejlig smag af chokolade og orange. Det aller bedste ved denne kage er at den er sund – det kan jo næsten ikke blive bedre (så kan man jo snilt spise et ekstra stykke). Der er tilsat appelsiner til kagen, som skal koges og blendes 1-2 timer, det lyder måske mærkeligt, men lad dig ikke skræmme – det giver nemlig kagen en dejlig svampet konsistens. Jeg har toppet den med en rå chokolade glasur, som jeg har lavet af kakaopulver, sødemiddel og vand. Det er simpelt at lave og så har glasuren en perfekt kombination af sødme og en intens chokolade smag. I forhold til sødemiddel bruger jeg ofte det flydende sødemiddel fra ISIS, men man kan sagtens bruge andre former for sødemiddel og andre mærker. Jeg bruger også nogle gange et sødemiddel i pulverform. Begge kan man købe i alle supermarkeder. Inspiration til denne kage har jeg fra den utrolig inspirerende Ditte Ingeman, som står bag bloggen TheFoodClub, jeg har dog ændret i den oprindelige opskrift.

Orange-chokoladekage med chokolade glasur:

  •  150 g mandelmel (eller blend 150 g mandler)
  • 4 spsk hasselnødder
  • 20 g mørk chokolade (jeg brugte 85 %)
  • 1 banan
  • 2 kogte appelsiner
  • 2 spsk bagekakao med top
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk natron og 1 tsk citronsaft (bagepulver kan også benyttes)
  • 6 æg
  • Sødemiddel svarende til 120 g sukker eller 5 spsk honning

Chokolade glasur:

  • Bagekakao
  • Sødemiddel
  • Vand

Fremgangsmåde:

  1. Start med at sætte en gryde vand over kog. Skyl appelsinerne og kog dem 1-1,5 time
  2. Imens start med at blende hasselnødder til det næsten har en smør/peanutbutter konsistens. Tilsæt mandler og hakket mørk chokolade og blend til mandler er blendet til mel
  3. Når appelsinerne har kogt færdig skær dem i kvarte og lad dem køle af
  4. Tilsæt de resterende ingredienserne i blenderen og blend til det har en jævn konsistens
  5. Hæld kagen i en lille springform beklædt med bagepapir
  6. Bag kagen i 45 min ved 175 grader
  7. Lad kagen køle af
  8. Lav glasuren imens. Jeg har ikke skrevet mål på, fordi jeg ligesom glasur laver det på gefühlen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med kanelstegte æbler