Tapas inspiration og opskrift på foccacia brød (low carb)

Kanelknækbrød uden hvedemel

IMG_4177IMG_4176IMG_4155IMG_4158Kanelknækbrød bringer minder tilbage til barndommen, hvor vi ofte fik de runde kanelknækbrød med smør med på madpakken. Jeg har før lavet disse kanelknækbrød, men denne gang har jeg prøvet at lave nogle knækbrød uden mel. Jeg har i stedet brugt masser af kerner og mandelmel. Jeg har brugt små frø og kerner, som gør disse knækbrød ekstra sprøde, men gør også at dejen hænger bedre sammen. Disse knækbrød er perfekte både som snack og til madpakken

Kanelknækbrød uden hvedemel:

  • 330 g små frø og kerner (jeg brugte birkes, sesamfrø, hørfrø og lidt solsikkekerner. Det passer med sådan en kikse-blanding man kan købe i supermarkederne)
  • 1 dl mandelmel (mandelmel laves ved blot at blende mandler helt fint. Du kan ersatte det med 2 dl almindeligt mel eller glutenfrit mel)
  • 0,5 dl kokosmel
  • 1 dl vand
  • 3-4 spsk kanel
  • Sødemiddel svarende til ca 50 g sukker (Jeg brugte det flydende sødemiddel ISIS perfekt sød, som kan købes i supermarkeder eller direkte online her)
  • 2 spsk kokosolie

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienserne godt sammen
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, der blir til 2 bageplader. Knækbrødene må gerne rulles så tynde som muligt, jo kortere tid skal de have i ovnen
  3. Bag knækbrødene i ca 30-40 min ved 150 grader varmluft. Tag knækbrødene ud og knæk dem over, hvis de ikke er sprøde nok så giv dem ekstra tid i ovnen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tapas inspiration og opskrift på foccacia brød (low carb)