Vafler med jordbærsalsa
Jeg elsker at hygge mig om morgenen med en god morgenmad! Til min fødselsdag var jeg så heldig, at få et fantastisk vaffeljern fra Tefal, hvis det har interesse, kan du købe jernet her. Man kan få uendelig mange forskellige plader og lave de smukkeste vafler. På det seneste har min morgenmad derfor stået på vafler 🙂 Vafler forbinder man ofte med noget usundt og med et højt indhold af fedt, sukker og mel. Jeg har lavet en omgang vafler, der i stedet har et højt indhold af fibre og protein. Jeg spiste disse lækre og sunde vafler med en jordbærsalsa. Mangler du inspiration til andre lækre morgenmads opskrifter, så prøv mine pandekager med kanelstegte æbler, denne smoothie-bowl med honningristet müsli eller prøv disse sprøde grove boller med gulerod.
Vafler (2 personer):
- 2 æg
- 2-2,5 dl mælk
- 25 g kokosfibre (alternativt kokosmel)
- Sødemiddel svarende til 20 g sukker (du kan både bruge flydende sødemiddel som ISIS flydende sød eller sukkererstatning som fra Suvida som kan købes i både Føtex og Bilka eller fra Sukrin, som kan købes i helsebutikker og Matas)
- 20 g vaniljeproteinpulver eller neutral proteinpulver (kan undlades og erstattes med havregryn evt. glutenfrie eller mandler)
- 1 spsk Fiberhusk, del gule (eller dobbelt af den almindelige)
- 1 knivspids salt
Jordbærsalsa:
- 1 bakke jordbær
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 spsk sukker (jeg brugte sukkererstatning fra Suvida)
Fremgangsmåde:
- Skær jordbærerne i små stykker og bland med sukker og citron, stil det til side og lad det trække i køleskabet
- Varm dit vaffeljern op
- Blend alle ingredienserne op til dejen
- Tilsæt en smule fedtstof til dit vaffeljern og put en stor spsk dej på jernet
- Bag dine vafler
Ingen kommentarer endnu