Tærte med græskar og parmasanost og en masse opskrifter med græskar
Græskar sæsonen er for alvor skudt i gang! Jeg er helt vild med græskar – dens lidt søde smag og dens cremede konsistens. Det var faktisk rent sent, at jeg blev præsenteret for græskar. Mit første møde med græskaret var denne krydrede hokkaido-suppe med ristede græskarkerner. Herefter er jeg blevet helt vild med græskar og har også lavet disse lækre hokkaido-fritter – perfekt erstatning for kartofler, ris eller pasta.
Jeg elsker at bruge skjulte grøntsager i kager, da det tilfører lidt vitaminer og mineraler til kagen – man kan jo ligeså godt tilsætte dem, hvis man ikke kan smage dem ikke? 🙂
Derfor har jeg også afprøvet en opskrift på græskarkage med fedtfattig ostecreme, Det er virkelig en lækker krydret og svampet kage i perfekt kombination med den sunde frosting. Og det stopper ikke her, NU har jeg afprøvet græskar i en tærte!
Inspiration til tærtebunden har jeg fra den inspirerende vegetar blog Stinna.
Tærte med græskar og parmasanost (1 lille-mellem tærteform):
Bund:
- 1 æg
- 1 æggehvide
- 0,5 dl vand
- 3 dl blendede havregryn (du kan bruge glutenfrie, hvis du ønsker en glutenfri tærte)
- 1 dl kerner (jeg brugte hørfrø og solsikkekerner)
- 1 spsk Fiberhusk eller dobbelt af den grønne (kan undlades)
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
Fyld:
- 1/2 hokkaido
- 2 gulerødder
- 2 små rødløg
- 1 hvidløg (2 hvis du er vild med hvidløg, hvilket jeg er)
- 4 æg
- 4 store spsk hytteost
- 0,5-1 dl mælk
- 5 spsk revet parmasanost
- 1 tsk salt
- peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Skær hokkaido ud i små tern, krydder med salt og peber og sæt det i ovenen. Lad dem bage i 20 min
- Blende kerner og havregryn til bunden, dette kan godt undlades. Ellers rør alle ingredienserne til dejen godt sammen – vent til aller sidst med at tilsætte Fiberhusk
- Dejen er fedtet, derfor er det nemmere at fugte hænderne og trykke dejen ud i formen. Det kan være at formen skal smøres, jeg smurte min bare for at sikre mig, at dejen ikke hang fast
- Lad dejen forbage i 10 min
- Skær løg, hvidløg og gulerødder og steg det på en pande i ca. 10 min.
- Fordel græskar, løg, hvidløg og gulerødder på tærtebunden
- Pisk æg, mælk, hytteost, parmasanost, salt og peber sammen. Hæld det over tærten
- Bag tærten i 25-35 min i ovnen
Ingen kommentarer endnu