Sushi med ris af blomkål

Tærte med græskar og parmasanost og en masse opskrifter med græskar

glutenfri græskartærte med parmasan glutenfri græskartærte med parmasanglutenfri græskartærte med parmasan
glutenfri græskartærte med parmasanglutenfri græskartærte med parmasanGræskar sæsonen er for alvor skudt i gang! Jeg er helt vild med græskar – dens lidt søde smag og dens cremede konsistens. Det var faktisk rent sent, at jeg blev præsenteret for græskar. Mit første møde med græskaret var denne krydrede hokkaido-suppe med ristede græskarkerner. Herefter er jeg blevet helt vild med græskar og har også lavet disse lækre hokkaido-fritter – perfekt erstatning for kartofler, ris eller pasta.
Jeg elsker at bruge skjulte grøntsager i kager, da det tilfører lidt vitaminer og mineraler til kagen – man kan jo ligeså godt tilsætte dem, hvis man ikke kan smage dem ikke? 🙂
Derfor har jeg også afprøvet en opskrift på græskarkage med fedtfattig ostecreme, Det er virkelig en lækker krydret og svampet kage i perfekt kombination med den sunde frosting. Og det stopper ikke her, NU har jeg afprøvet græskar i en tærte!

Inspiration til tærtebunden har jeg fra den inspirerende vegetar blog Stinna.

Tærte med græskar og parmasanost (1 lille-mellem tærteform):

Bund:

  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 0,5 dl vand
  • 3 dl blendede havregryn (du kan bruge glutenfrie, hvis du ønsker en glutenfri tærte)
  • 1 dl kerner (jeg brugte hørfrø og solsikkekerner)
  • 1 spsk Fiberhusk eller dobbelt af den grønne (kan undlades)
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie

Fyld:

  • 1/2 hokkaido
  • 2 gulerødder
  • 2 små rødløg
  • 1 hvidløg (2 hvis du er vild med hvidløg, hvilket jeg er)
  • 4 æg
  • 4 store spsk hytteost
  • 0,5-1 dl mælk
  • 5 spsk revet parmasanost
  • 1 tsk salt
  • peber

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Skær hokkaido ud i små tern, krydder med salt og peber og sæt det i ovenen. Lad dem bage i 20 min
  3. Blende kerner og havregryn til bunden, dette kan godt undlades. Ellers rør alle ingredienserne til dejen godt sammen – vent til aller sidst med at tilsætte Fiberhusk
  4. Dejen er fedtet, derfor er det nemmere at fugte hænderne og trykke dejen ud i formen. Det kan være at formen skal smøres, jeg smurte min bare for at sikre mig, at dejen ikke hang fast
  5. Lad dejen forbage i 10 min
  6. Skær løg, hvidløg og gulerødder og steg det på en pande i ca. 10 min.
  7. Fordel græskar, løg, hvidløg og gulerødder på tærtebunden
  8. Pisk æg, mælk, hytteost, parmasanost, salt og peber sammen. Hæld det over tærten
  9. Bag tærten i 25-35 min i ovnen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sushi med ris af blomkål