Klassisk pastaret i en sundere udgave aka "Cowboy gryde"

Sushi med ris af blomkål

BlomkålssushiBlomkålssushiBlomkålssushi
BlomkålssushiBlomkålssushiI morgen er det fredag, weekenden ligger for døren, og det skal fejres! Hvordan lyder en omgang sushi og et glas koldt hvidvin? Det lyder yderst tiltrækkende i mine ører 🙂 Jeg er vild med sushi, men jeg får det ikke så tit, da det jo tager lidt tid at lave. Det bliver derfor ofte i weekenden, at jeg nyder en omgang sushi, da man har tiden til det. Sushi indeholder en del kalorier, og jeg har derfor prøvet mig med ris lavet på blomkål. Jeg må indrømme, at jeg er virkelig positiv overrasket! Mine blomkålsris er blandet med den dressing, som man normalt tilsætter sushiris, og derfor smager det meget ala sushiris. Derfor synes jeg du skulle prøve det, så kan du jo spise sushi meget oftere og med en bedre samvittighed 🙂
Til fyldet har jeg lavet hjemmelavede indbagte rejer, hvilket smagte virkelig dejligt! Det er også utrolig nemt at lave. Jeg brugte rugmel i min dej til de indbagte rejer, det gjorde, at rejerne blev mere sprøde.
Mangler du en sund dessert til at afslutte sådan en dejlig omgang sushi? Så er thefoodloverdk fyldt med dejlige sunde desserter! Prøv min chokolade-cheesecake, denne brombærtærte med renonce og chokocreme eller min crumbletærte med æbler og brombær – den skal selvfølgelig ledsages af en omgang sund bananis!

Blomkålssushi:

Blomkålsris:

  • 1 blomkål
  • ½ dl vand
  • 3-4 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 4-6 stykker tang (kommer an på hvor store du laver dine ruller)

Rug-friterede rejer:

  • 1 lille gryde med 5 cm olie
  • 1 håndfuld rejer
  • 1 dl rugmel (evt. 0,5 dl almindeligt mel og 0,5 dl groft mel)
  • 1 dl vand (ca.)
  • 1 tsk fint salt
  • ½ tsk bagepulver

Fyld:

  • Friskost (en smøreost med et meget lavt fedtindhold og derfor lav på kalorier men smagen er stadig fantastisk)
  • Agurk
  • Avokado
  • Mango

Fremgangsmåde:

  1. Riv blomkål fint på et rivejern eller blend det til det ligner ris (husk at skære blomkålen ud i små buketter før du blender det)
  2. Varm en pande op og tilsæt blomkålsrisene og rist lidt, tilsæt derefter vand (ca. 3-4 spsk) og damp risene et par minutter
  3. Sæt risene til side. Bland ris-eddiken: hvidvinseddike, honning og salt og tilsæt den til risene
  4. Lad risene køle af. Det er bedst, at de er kølet helt ned, inden du laver sushi af dem
  5. Varm en gryde med olie op. Bland mel, vand, bagepulver og salt ? det skal have en flydende men tyk konsistens. Tilsæt enten mere mel eller vand til konsistensen er rigtig. Lad rejerne dyppe af på noget køkkenrulle, så de ikke er så fugtige. Put rejerne i dejen, og rør det godt rundt
  6. Tjek om olien er varm nok ved at putte en reje i olien, olien skal syre godt omkring rejen. Brug en gaffel til at tage rejerne fra dejen over i olien. Rejerne skal stege til de er let brune i farven
  7. Lad rejerne køle af på en tallerken med køkkenrulle
  8. Læg et stykke tang på bordet og tryk forsigtigt blomkålsrisen sammen. Det kan være svært at smøre friskosten, derfor er det nemmere at tage små klumper op ligge på blomkålsrisen. Brug det fyld du ønsker i din sushi 🙂
  9. Når du har lavet dine maki ruller, så brug en skarp kniv til forsigtigt at skære rullerne ud

4 kommentarer

  • MilleSmille

    Har du erfaringer med at fryse blomkålsrisen, hvis man ikke får brugt dem alle.,.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Linekohsel

      Hej MilleSmille
      Jeg har ikke erfaringer med det, men det tror jeg sagtens du kan. Du skal bare være opmærksom på, at de nok er mere våde, når du tør dem op, og derfor kan de måske være svære at bruge i blomkålssushi igen. Men du kan jo sagtens bruge dine ris i andre retter eller som tilbehør til andre retter f.eks. Boller i karry med blomkålsris 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • MilleSmille

      Hvordan har du brugt ‘rester’ af blomkålsris, hvor marinaden er kommet i!?!?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Linekohsel

      Hej igen 🙂
      Det har jeg ikke prøvet endnu 🙂 du kunne evt bruge det i en asiatisk salat måske 🙂
      Mvh Line

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk pastaret i en sundere udgave aka "Cowboy gryde"