Grov tærte med spinat og 3 slags ost
Grov tærte med 3 slags ost
Tærtedej:
- 2 dl grovmel (rugmel, grahamsmel eller hvad du lige har. Du kan også lave en glutenfri version med groft rismel eller groft majsmel)
- 2 dl havregryn (brug almindelige eller glutenfrie)
- 2 dl vand
- 4 spsk olie
- 1 tsk salt
Fyld:
- 2 store håndfulde kugler frossen hakket spinat
- 1 håndfuld fedtfattig feta
- 5 spsk parmasanost
- 200 g hytteost
- 4 æg
- 1 tsk salt
- peber
Fremgangsmåde:
- Blend dine havregryn i en minihakker. Du kan også lade vær med at blende dine havregryn, din dej bliver blot mere grov i konsistensen
- Bland alle ingredienserne sammen til dejen og ælt den godt sammen
- Tø spinaten op i microovnen og vrid den for størstedelen af væsken
- Form dejen i tærteformen. Dejen er svær at rulle ud, det er i stedet nemmere at “trykke” den ud i formen. Hak en masse huller i tærtedejen med en gaffel
- Forbag tærtedejen i 10 min ved 175 grader varmluft
- Pisk æggene og tilsæt de resterende ingredienser til fyldet
- Bag tærten i 25-35 min i ovnen
Hvor mange personer er der til?
PS det ser vildt lækkert ud