Broccoli-couscous med æble, tranebær og hytteost

Lørdags lækkerier: Hasselbagte æbler med vaniljeskyr

Bagte æbler
Bagte æblerBagte æblerBagte æbler
Bagte æbler
Bagte æbler

Det smukke efterår er kommet og æblerne falder fra træerne, hvilket betyder en masse dejlige opskrifter med æbler. Jeg er helt vild med æbler – specielt danske æbler! Forleden blev jeg inspireret til denne lækre dessert på Pinterest. Pinterest er et medie, hvor man laver opslagstavler ved forskellige emner, og her vedhæfter man billeder, som passer til emnet. Jeg  synes det er en fantastisk inspirationskilde, og jeg elsker at bladre rundt mellem inspirerende og flotte billeder. Jeg synes næsten du skal tjekke min personlige konto ud her, hvor jeg inspirerer med forskellige mad relaterede opslagstavler.
På pinterest fandt jeg inspiration til disse lækre hasselbagte æbler – en lækker og let dessert. De ligner lidt de velkendte hasselbagte kartofler.

Hasselbagte æbler med vaniljeskyr (4 personer):

  • 4 æbler
  • Vaniljeskyr fra Cheasy (alternativt kan du blande din almindelige skyr med vaniljepulver og sødemiddel eller vaniljesukker)
  • 4 tsk smør
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk sødende f.eks. 1 tsk Sukrin, Sukrin Gold, Suvida eller honning  (du kan også bruge flydende sødemiddel, her skal du blot smage til, da dosering i så små mængder er svær at angive)

Fyld:

  • 3 spsk smør
  • 4 spsk grovvalsede havregryn (brug evt. glutenfrie)
  • 2 spsk finvalsede havregryn (brug evt. glutenfrie)
  • 2 tsk rugmel eller en anden grovmel (brug evt. fuldkorns rismel hvis du ønsker en glutenfri opskrift)
  • 2 spsk Sukrin, Sukrin Gold, Suvida eller honning (du kan også bruge flydende sødemiddel, her skal du blot smage til, da dosering i så små mængder er svær at angive)
  • 1 spsk kanel

Fremgangsmåde:

  1. Skræl æblerne og skær dem i halve. Fjern kernehuset. Skær tynde snit i æblerne men uden at du skærer igennem dem
  2. Smelt smør og tilsæt kanel og sødende
  3. Læg dem i et smurt fag og pels dem med din kanel-smør. Dæk fadet med sølvpapir – luk sølvpapiret tæt om fadet
  4. Bag æblerne i ovnen i 20 min ved 175 grader varmluft
  5. Lav fyldet imens. Smelt smør og tag af varmen og tilsæt de resterende ingredienser
  6. Tag æblerne ud af ovnen, tag lidt fyld og top æblerne med. Prøv at stoppe lidt af fyldet ned i hullerne
  7. Bag æblerne ved 200 grader varmluft
  8. Server æblerne ved vaniljeskyr

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoli-couscous med æble, tranebær og hytteost