Cremet suppe med kikærter og lidt om vigtigheden af væskeindtag

Lørdags lækkerier: Krydret æblemos

Krydret æblemosKrydret æblemosKrydret æblemosKrydret æblemosKrydret æblemos

Det er efterår og der er masser af dejlige æbler udenfor. Mine forældre var fordi forleden til aftensmad, og de havde næsten en helt spand fyldt med æbler med. Jeg lavede disse lækre hasselbagte æbler med vaniljeskyr ud af æblerne – en fantastisk nem og sund dessert! Jeg havde så mange æbler, så jeg besluttede mig for at lade en stor portion æblemos. Denne æblemos har jeg krydret med en masse dejlige krydderier: Kanel, ingefær, kardemomme og vanilje. Spis denne lækre æblemos lun som dessert med en klat kold skyr på toppen eller prøv den oven på denne lækre grød eller sammen med en portion skyr med granola.

Krydret æblemos:

  • Ca. 10 æbler
  • 2 kanelstænger
  • 2 cm frisk ingefær (du kan også bruge ingefærpulver)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • evt. mere kanelpulver
  • Sødende, du kan bruge hvad du selv foretrækker: Honning, sødemiddel eller stevia

Fremgangsmåde:

  1. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker
  2. Put dem i en gryde med nok vand så det lige dækker æblerne. Tilsæt kanelstænger og ingefær og lad det koge op
  3. Lad æblerne småkoge til æblerne er kogt nok ud
  4. Smag til med krydderier og sødende
  5. Spis æblemosen lun toppet med en klat kold skyr

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet suppe med kikærter og lidt om vigtigheden af væskeindtag