Lørdags lækkerier: Sukkerfri ymerdrys med kokos og kanel

Lørdags lækkerier: Sunde glutenfrie krydderboller med jordbær-æble marmelade

Sunde glutenfrie krydderboller og jordbær-æble marmeladeSunde glutenfrie krydderboller og jordbær-æble marmeladeSunde glutenfrie krydderboller og jordbær-æble marmeladeSunde glutenfrie krydderboller og jordbær-æble marmeladeSunde glutenfrie krydderboller og jordbær-æble marmeladeSunde glutenfrie krydderboller og jordbær-æble marmeladeSunde glutenfrie krydderboller og jordbær-æble marmelade

Vi kender alle til de lækre krydderboller med en mild duft af kardemomme, som smager absolut fantastisk ristet med tandsmør på ikke? Det var sådan noget, jeg spiste utrolig meget af, da jeg var lille. Min mor købte dem ofte til os til når vi kom hjem fra skole, fordi det var nemt for os at “tilberede”. Det bedste ved disse krydderboller, er at man kan spise dem i lange baner uden at blive mæt :-)! Man kan også vende den om og se det som noget skidt, eftersom det giver en del kalorier indenbords uden en god mæthedsfornemmelse.
Derfor har jeg prøvet at lave en sundere version af den klassiske krydderbolle, og jeg er faktisk virkelig positivt overrasket! Denne bolle er glutenfri og proteinrig, af den grund mætter den langt bedre og er langt bedre for din fordøjelse.
Hvad bedre at toppe din ristede bolle med end jordbærmarmelade? Og det bedste ved denne hjemmelavet marmelade er at den er fri fra sukker, hvilket man ikke kan sige om de marmelader, som man køber i supermarkedet. Denne marmelade er lavet på jordbær, æble og vanilje. Jeg skal hilse og sige, at den smager fantastisk ovenpå et stykke ost 🙂

Inspiration: Madbanditten & Sundtliv.nu

Sunde glutenfrie krydderboller (8 stykker):

  • 6 æg
  • 2 spsk smeltet smør
  • 100 g yoghurt naturel
  • 100 g hytteost
  • 4 spsk sukrin
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk Fiberhusk eller dobbelt af den almindelige
  • 5 spsk kokosfiber
  • 60 g havremel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk kardemomme

Fremgangsmåde:

  1. Start med at blende din hytteost – det giver en bedre konsistens i dine boller
  2. Rør alle ingredienserne sammen
  3. Lad dejen hvile i 15 min
  4. Bag dine boller ved 180 grader varmluft i 25 minutter

Jordbær-æble marmelade:

  • 350 gram frosne jordbær
  • 2 æbler
  • 2 spsk vaniljepulver
  • ca. 1/2 pose grøn melatin (jeg bruger melatin både til at søde min marmelade samt sikre, at den får den rigtige konsistens, men bonus ved den grønne melatin er, at den bruger stevia som sødemiddel)
  • Evt. ekstra flydende sødemiddel, hvis du ikke synes melatinen giver den rette sødning (jeg bruger flydende sødemiddel fra ISIS, den kan købes i supermarkeder eller online her)

Fremgangsmåde:

  1. Skær æblerne ud i mundrette stykker. Hæld dem sammen med dine frosne jordbær og et sjat vand
  2. Lad blandingen koge op og skrue ned på lav varme. Lad marmeladen koge indtil det har den rette konsistens. Det varer ca. 20 min. afhængig af hvor grov/fin du ønsker konsistensen
  3. Tip: Hvis du ønsker en helt fin konsistens, så blend din marmelade lidt med en stavblander
  4. Lad marmelade køle af og hæld den på et rent glas

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Sukkerfri ymerdrys med kokos og kanel