Burger med krogmodnet svin og hjemmesyltede rødløg

Lørdags lækkerier: Søde sunde krydrede low carb rødbedeboller

IMG_5926sunde low carb rødbedebollersunde low carb rødbedebollersunde low carb rødbedebollersunde low carb rødbedebollersunde low carb rødbedebollerIMG_5926sunde low carb rødbedeboller

Disse dejlige sunde eftermiddagsboller er det perfekte sunde alternativ til den eftermiddagsbolle med ost og marmelade, som jeg kunne spise HVER DAG. Jeg er helt vild med en bolle med ost, og disse søde boller stiller er blevet min nye absolutte favorit af alle minde sunde boller – så er det sagt! Disse boller er sunde, fordi de er sprængfyldt med vitaminer, proteiner og fibre! Det får de både fra gulerødderne, æg, chiafrø, kerner samt fra kokosfibermel og HUSK. Boller er desuden perfekte til et brunch bord!

Sunde søde low carb rødbedeboller med smag af jul:

  • 400 g pulp / fintrevet rødbede
  • 2 spsk skyr
  • 3 æg
  • 1 dl fuldkorns rismel (her kan du sagtens bruge en almindelig fuldkornsmel)
  • 2 spsk kokosfibermel (kan undlades og erstattes med 1 dl mandelmel, almindeligt mel eller fuldkornsmel)
  • 1 spsk fiberhusk dobbelt af den almindelige (kan undlades og erstattes med 0,5 dl mandelmel, almindeligt mel eller fuldkornsmel)
  • 1 knivspids salt
  • Sødemiddel svarende til 20 g sukker  (her kan du både bruge ISIS flydende sødemiddel eller sukkererstatning fra Sukrin)
  • 4 spsk hørfrø
  • 2 spsk chia (kan erstattes med hørfrø)
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefær
  • 0,5 tsk kardemomme

Fremgangsmåde:

  1. Start med at rive grøntsagerne, hvorefter grøntsagerne vrides fra vand. Dette er hvis du ikke har grøntsagspulp, som du kan bruge.
  2. Tilsæt æg, sødemiddel og krydderier og rør det godt sammen
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen godt sammen. Lad dejen hvile i 15 min
  4. Form bollerne med hænderne, jeg lavede mine lidt flade. Antallet afhænger af hvor store/små du ønsker dine. Drys med frø eller kerner
  5. Bag bollerne i ca. 25-35 min ved 180 grader varmluft, men hold øje med dem da bagetiden afhænger af din ovn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burger med krogmodnet svin og hjemmesyltede rødløg