Hjemmelavede rugstænger med søde og salte dip
Disse rugstænger er virkelig utrolig nemmere og lave, og så er det bare den perfekte appetizer eller snack, som du kan servere for dine gæster! Dertil er det selvfølgelig den perfekte mulighed for at få brugt et gammelt og tørt rugbrød fremfor at smide det ud. Jeg hader virkelig at smide mad ud, så det gør jeg stortset ALDRIG. Jeg får altid madvarerne brug i en eller anden opskrift eller så fryser jeg det ned for senere hen at bruge det i en opskrift.
Jeg synes det er lækkert, at have en portion af disse rugstænger stående, hvis man pludselig skulle få uventede gæster, som man gerne vil servere lidt lækkert! Disse rugstænger smager dejligt med salte dip som for eksempel pestoer, men du kan også spise dem med søde dippe som for eksempel en peanutbutter og lidt marmelade. SAY WHAT? Jep du hørte rigtigt, det smager virkelig dejligt! Ellers kan du også være fræk og servere min sunde nutella!
Hjemmelavede rugstænger med søde og salte dip:
- Et gammelt/tørt rugbrød
- 0,5 dl olie: Her ville jeg bruge smeltet kokosolie, hvis du serverer dem med en sød dip og modsat olivenolie, hvis du serverer stængerne med en salt dip
- Groft havsalt
- Valgfrit hvis du vælger en sød dip: Kanel, kardemomme eller ingefær
- Valgfrit hvis du vælger en salt dip:Rosmarin eller timian
Foreslag til topping:
Salte topping:
Søde topping:
- Hjemmelavet nøddesmør med kanel
- Jordbær-hindbærmarmelade (PSST den smager fantastisk i kombination med nøddesmør)
- Brombær marmelade med chiafrø og citron
- Sund nutella
- Sund proteinrig nutella
Fremgangsmåde:
- Brug en skarp kniv til at skære skiver ud, som derefter skæres i stænger
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir
- Hæld olien over og drys med salt. Vend det hele forsigtigt
- Tilsæt et valgfrit krydderi
- Bag dine rugstave i ca. 45 minutter ved 150 grader varmluft
Ingen kommentarer endnu