Lørdags lækkerier: Pift din koldskål op - foreslag til topping

Grove sukkerfrie kammerjunker

Sunde grove kammerjunker Sunde grove kammerjunkerSunde grove kammerjunkerSunde grove kammerjunker

Jeg vil begynde dette indlæg med at fortælle, at jeg er helt vild med sommer. Vejret gør mig glad, jeg har fødselsdag i denne måned, og så er jeg helt vild med sommermad. Koldskål og kammerjunker er en af disse klassiske danske sommeropskrifter, som bare SKAL være en del af sommermenuen. Jeg har allerede afprøvet en sundere version af kammerjunker, som du kan finde her. Men fordi at jeg er så vild med kammerjunker, har jeg afprøvet endnu en opskrift. Denne er lidt mere grov i konsistensen, da jeg har tilsat kerner, hvilket giver en anden form for knas i kammerjunkerne. Min søster aka den helt store koldskåls-spiser har godkendt kammerjunkerne! Disse mere grove kammerjunker gør koldskål som måltid mere mættende, dertil tilføjer kammerjunkerne flere fibre til maven sammenlignet med de klassiske kammerjunker.

Vil du variere dine toppings til din koldskål, så har jeg samlet en masse lækre topping-kombinationer til din sommer koldskål her. Du kan også finde min anden sunde opskrift på kammerjunker her.

Sundere grove kammerjunker (30-45 stk.):

  • 30 g mandelmel (det samme som mandler blended til fint mel. Du kan også bruge groft mel)
  • 30 g fuldkornsmel (jeg brugte glutenfrit havremel)
  • 1 dl glutenfrie havregryn eller almindelige
  • 2 spsk sesamfrø eller hørfrø
  • 1 tsk bagepulver
  • ¾ dl vand
  • 1 spsk smør
  • 6 spsk sukrin gold
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienserne sammen
  2. Tril en masse små kugler
  3. Tryk dem flade
  4. Bag dine kammerjunker i 20-25 min ved 160 grader varmluft

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Pift din koldskål op - foreslag til topping