Koldhævede grove gulerodsboller
Det er lykke, når man har tid til langsomme weekend morgener, hvor man kan gå rundt i nattøj og bare tage tingene i sit eget tempo. Det er lykke når hele familien er samlet til morgenmad omkring morgenbordet (fordi det sker så sjældent). Så er det også lykke, når det dufter af bagværk i hele hytten! Samme gjorde det, da jeg bagte disse lækre gulerodsboller forleden søndag. Det var en af de langsomme morgener, hvor hele familien var samlet, og vi bare tog tingene i vores eget tempo og havde tid til at drikke en kop kaffe sammen med morgen bordet. Det er bare lykke for mig!
Hvad er lykke for dig?
Disse gulerodsboller er virkelig gode, når de kommer ud af ovnen med en MASSE smør. MEN de holder sig også rigtig dejlige og saftige i en madpakke. Intet værre end at en bolle bare er blevet tør i løbet af dagen, så når du endelig skal spise den, så er den kedelig?
Koldhævede grove gulerodsboller:
- 10 g gær
- 6 dl vand
- 1 æg
- 2 store revne gulerødder
- 4 dl rug
- 4 dl hvede
- 2 dl havre
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt æg, grovmel, kerner, salt og gulerod. Rør dejen godt sammen
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen – hold eventuelt noget af hvedemelet tilbage. Dejen skal være konsistens som en tyk havregrød
- Stil dejen i køleskabet natten over
- Hvis du har tid, så tag dejen ud af køleskabet en time før bollerne skal bages
- Brug to skeer til at klatte bollerne op på en bageplade
- Bag bollerne i 20 min ved 200 grader varmluft
Disse boller blev til weekendens brunch kåret til “verdens bedste boller” af mine veninder! Virkelig lækre! Tak for opskriften 🙂