Lørdags lækkerier: Mælkechokolade-brownie med saltmandler, chokolade ganache og daim

Koldhævede grove gulerodsboller

koldhævede gulerodsboller koldhævede gulerodsbollerkoldhævede gulerodsboller  koldhævede gulerodsboller koldhævede gulerodsboller

Det er lykke, når man har tid til langsomme weekend morgener, hvor man kan gå rundt i nattøj og bare tage tingene i sit eget tempo. Det er lykke når hele familien er samlet til morgenmad omkring morgenbordet (fordi det sker så sjældent). Så er det også lykke, når det dufter af bagværk i hele hytten! Samme gjorde det, da jeg bagte disse lækre gulerodsboller forleden søndag. Det var en af de langsomme morgener, hvor hele familien var samlet, og vi bare tog tingene i vores eget tempo og havde tid til at drikke en kop kaffe sammen med morgen bordet. Det er bare lykke for mig!

Hvad er lykke for dig?

Disse gulerodsboller er virkelig gode, når de kommer ud af ovnen med en MASSE smør. MEN de holder sig også rigtig dejlige og saftige i en madpakke. Intet værre end at en bolle bare er blevet tør i løbet af dagen, så når du endelig skal spise den, så er den kedelig?

Koldhævede grove gulerodsboller:

  • 10 g gær
  • 6 dl vand
  • 1 æg
  • 2 store revne gulerødder
  • 4 dl rug
  • 4 dl hvede
  • 2 dl havre
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt æg, grovmel, kerner, salt og gulerod. Rør dejen godt sammen
  3. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen – hold eventuelt noget af hvedemelet tilbage. Dejen skal være konsistens som en tyk havregrød
  4. Stil dejen i køleskabet natten over
  5. Hvis du har tid, så tag dejen ud af køleskabet en time før bollerne skal bages
  6. Brug to skeer til at klatte bollerne op på en bageplade
  7. Bag bollerne i 20 min ved 200 grader varmluft

6 kommentarer

  • Mette

    Disse boller blev til weekendens brunch kåret til “verdens bedste boller” af mine veninder! Virkelig lækre! Tak for opskriften 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thefoodlover

      Kære Mette
      Tak for din tilbagemelding! Det gør mig bare så utrolig glad at høre 🙂 !
      Rigtig god søndag til dig!
      Kh Line

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    De ser virkelig lækre ud. Hvor mange boller få du ud af denne portion?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thefoodlover

      Hej Mie 🙂
      Jeg fik 10-12 boller ud af portionen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    De ser virkelig lækre ud! Hvor mange boller får du cirka ud af portionen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thefoodlover

      Hej Mie 🙂
      Mange tak! Jeg fik mellem 10-12 boller ud af portionen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Mælkechokolade-brownie med saltmandler, chokolade ganache og daim