Vegetarburger
Vegetar mad er for mange lig med smagsløst og kedelig mad, fordi de bare føler, at der mangler noget. Jeg foretrækker mad med masser af smag, så derfor når jeg laver vegetarmad, har jeg særligt fokus på, at det netop skal smage af noget! Eftersom kødet mangler som smagsgiver, skal man blot huske at tilsætte en masse andre smagsgivere i form af krydderier, friske krydderurter, hvidløg, forårsløg, soya eller smagfulde grøntsager som sød kartoffel, så får du nemlig en fantastisk ret.
Så lad dig nu ikke skræmme bare fordi der står ”vegetar” 😉
Denne burger har alt hvad en lækker burger skal have: en dejlig smagfuld bøf, cremet fyld i form af advokadomos, en hjemmelavet bolle og fritter on-the-side! Det bedste er bare, at det er en sundhedsbombe, okay måske lidt lidt overdrevet at kalde den ”bombe”, men den er ihvertfald fyldt med vitaminer, mineraler og masser gode sager, fordi den er fyldt med grøntsager (skjult vel og mærket ;-)).
Og lad dig nu ikke skræmme af ingredienslisten, det gør ikke burgeren sværere at lave!
Inspiration: Vanløse Blues
Vegetar burger
Bøf (5 store bøffer):
- 2 søde kartofler
- 1 dåse røde bønner
- 1 lille dåse majs
- 1 rødløg
- 1 hvidløg
- ½ tsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 spsk soya
- 2 tsk salt
- 1 æg
- 2 spsk Fiberhusk eller dobbelt af den almindelige (kan erstattes af 0,75 dl havregryn)
Advokadomos:
- 1 advokado
- 3 spsk skyr eller Cheasy fraise
- 1 hvidløg
- salt og peber
Bolle:
- Rødbede burger boller, grønsagsbrød (de er super nemme og bixe sammen) eller blot en almindelig fuldkornsbolle
Tilbehør:
- Selleri-fritter eller Hokkaido-fritter
- Marinerede rødløg
Fremgangsmåde:
- Prik huller i din søde kartoffel med en gaffel og bag den i microovnen i 4-5 minutter (men hold øje med den, bagetiden varierer ift. størrelsen på kartoflen)
- Skrab indholdet ud af din kartoffel og blend det med alle ingredienserne til bøffen dog undtagen halvdelen af 1/3 af bønnerne og majs
- Tilsæt de resterende bønner og majs
- Form dine bøffer og stil dem til side
- Gør dine fritter klar og bag dem sammen med bøfferne. Bøfferne skal bages i 25-35 min ved 175 grader varmluft
- Imens det bager så lav din advokadomos
Reklamen i toppen af denne post er for tulips den tre stjernede 😀