Hjemmelavede grove pita med falafler og hvidløgsdressing
Jeg elsker pita. Jeg elsker pita konceptet. Brød (elsker brød) med en maaaase lækkert fyld og en cremet dressing – whats not to like 😉
Jeg har denne gang selv bagt mine pita – og her må jeg sige, hjemmelavede pita er virkelig undervurderet og lækkert! Så jeg synes du skal afprøve min hjemmelavede version 🙂
Inspiration: Arla
Pitabrød (6-8 stk afhængig af størrelsen):
- 1 1/2 dl mælk
- 1 1/2 dl kogende vand
- 1/2 dl A38 eller et andet surmælksprodukt
- 25 g sær
- 1 tsk salt
- 200 g groft mel (brug hvad du har f.eks. rugmel, grahamsmel)
- 200 g hvedemel
Hvidløgsdressing:
- 2 dl fromage frais eller et andet syrnet mælkeprodukt (fromage frais er en meget kaloriefattig mælkeprodukt, som man bla. kan købe i Rema 1000)
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld hakket persille og/eller purløg
- Salt, peber
Fyld:
- Enten disse hjemmelavede falafler eller købte
- Salat og forskelligt grønt
- Hvidløgsdressing (opskriften ovenfor)
Fremgangsmåde:
- Start med at lave dine pitabrød. Bland mælk, A38 og kogende vand sammen og rør gæren ud i det
- Tilsæt salt og det grove mel. Tilsæt det resterende mel mens du ælter, og tilsæt til du synes dejen er klar. Lad dejen hæve 1 time
- Lav din hvidløgsdressing ved at blande mælkeprodukt med et presset hvidløg og krydderurter. Smag til med salt og peber
- Hvis du laver falaflerne selv, så begynd på farsen her. Bag dine falafler mens dine pitabrød hæver
- Form dine pitabrød ved at rulle 6-8 boller, som du trykker godt flade. Lad dem efterhæve i 15 min
- Gør dine grøntsager klar
- Bag dine pitabrød i 7 min ved 250 grader varmluftsovn
Åh, det er så godt <3 😀
– A