Fiskefrikadeller med fritter og persillesovs - i en sund udgave

Hjemmelavede grove pita med falafler og hvidløgsdressing

hjemmelavede pitabrød med falafler og hvidløgsdressinghjemmelavede pitabrød med falafler og hvidløgsdressinghjemmelavede pitabrød med falafler og hvidløgsdressinghjemmelavede pitabrød med falafler og hvidløgsdressinghjemmelavede pitabrød med falafler og hvidløgsdressing

Jeg elsker pita. Jeg elsker pita konceptet. Brød (elsker brød) med en maaaase lækkert fyld og en cremet dressing – whats not to like 😉
Jeg har denne gang selv bagt mine pita – og her må jeg sige, hjemmelavede pita er virkelig undervurderet og lækkert! Så jeg synes du skal afprøve min hjemmelavede version 🙂
Inspiration: Arla

Pitabrød (6-8 stk afhængig af størrelsen):

  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 dl kogende vand
  • 1/2 dl A38 eller et andet surmælksprodukt
  • 25 g sær
  • 1 tsk salt
  • 200 g groft mel (brug hvad du har f.eks. rugmel, grahamsmel)
  • 200 g hvedemel

Hvidløgsdressing:

  • 2 dl fromage frais eller et andet syrnet mælkeprodukt (fromage frais er en meget kaloriefattig mælkeprodukt, som man bla. kan købe i Rema 1000)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld hakket persille og/eller purløg
  • Salt, peber

Fyld:

  • Enten disse hjemmelavede falafler eller købte
  • Salat og forskelligt grønt
  • Hvidløgsdressing (opskriften ovenfor)

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave dine pitabrød. Bland mælk, A38 og kogende vand sammen og rør gæren ud i det
  2. Tilsæt salt og det grove mel. Tilsæt det resterende mel mens du ælter, og tilsæt til du synes dejen er klar. Lad dejen hæve 1 time
  3. Lav din hvidløgsdressing ved at blande mælkeprodukt med et presset hvidløg og krydderurter. Smag til med salt og peber
  4. Hvis du laver falaflerne selv, så begynd på farsen her. Bag dine falafler mens dine pitabrød hæver
  5. Form dine pitabrød ved at rulle 6-8 boller, som du trykker godt flade. Lad dem efterhæve i 15 min
  6. Gør dine grøntsager klar
  7. Bag dine pitabrød i 7 min ved 250 grader varmluftsovn

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiskefrikadeller med fritter og persillesovs - i en sund udgave