Gæsteindlæg fra Lifebynan: Asiatisk salat med peanut butter dressing og kyllingespyd
Kære søde læsere
Jeg har været så heldig, at søde Nadia, som til daglig blogger på bloggen lifebynan, besøger bloggen i dag med en fantastisk opskrift. Jeg er selv stor fan af Nadias blog, som jeg flittigt besøger og finder masser af inspiration hos. Derfor hvis du ikke har, synes jeg du skal give bloggen et besøg!
Halløj derude. Mit navn er Nadia og jeg har fået lov til at dele en af mine yndlingsopskrifter her på Lines blog i dag. Som Line nævnte, blogger jeg til dagligt på lifebynan.dk, som er det, jeg kalder en personlig madblog. Jeg deler flest lækre opskrifter, men anekdoter fra både rejser og hverdagsliv, små og store sejre, fiaskoer og finurlige tankestrømme bliver også foreviget i mit lille hjørne af internettet.
Opskriften jeg vil dele med jer, er lidt asiatisk inspireret og egentlig ret simpel. Marineret kylling kommes på spyd, steges i ovnen eller på grill og bliver serveret sammen med den fineste asiatiske salat. Peanut butter dressingen sætter prikken over i’et og jeg bliver nok nødt til lige at advare jer – den er ufatteligt vanedannende!
Marineret kylling på spyd:
300 gram kyllingeinderfilet
Cirka 10 træspyd
Marinade
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. soja (eller tamari)
- 1 fed presset hvidløg
- 1/2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. avocadoolie (eller hvad du ellers har)
- 1/2 spsk. citronsaft
- 1/2 spsk. revet ingefær
- 1 tsk. kokossukker
Bland alle ingredienserne i en skål og vend kyllingeinderfileterne heri. Jeg plejer lige at stikke et par huller i hver filet med en gaffel i den overbevisning, at marinaden dermed trænger bedre end i kødet. Jeg synes i hvert fald kødet bliver meget saftigere på den måde. Sæt skålen i køleskabet et par timer eller natten over.
Når kyllingen har stået og marineret, lægges træspydende i blød i 10 minutter før kyllingen kommes på. Steg kyllingespyddene i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Sæt ovnen på grill og giv spyddene yderligere 5 minutter. De kan selvfølgelig også grilles!
Asiatisk salat med peanutdressing:
- 2 håndfulde friske spinatblade
- 2-3 mellemstore gulerødder
- 1 rød peber
- ½ rødløg
- 150 gram sukkerærter
- ½ agurk
- En håndfuld saltede peanuts
- Et par spsk. sesamfrø
Peanutdressing:
- 1 spsk. rødvinseddike
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- 1 spsk. soja (eller tamari)
- 1 tsk. kokossukker
- 1 spsk. sesamolie
- 1 spsk. olivenolie
- 3 tsk. peanut butter
Nip stilken af spinatbladene og enderne af sukkerærterne. Skræl og snit gulerødderne, snit peberfrugten og agurkerne og hak rødløget fint. Bland alle grøntsagerne med peanuts og drys med sesamfrø. Bland alle ingredienserne til dressingen godt og servér den sammen med salaten.
Ingen kommentarer endnu