Saltede krydrede nødder

Kikærtepandekager med fyld – mexi style

kikærtepandekager med fyldkikærtepandekager med fyldkikærtepandekager med fyld

Kikærtepandekager, og så tænker du nok, hvorfor skal jeg dog bruge det? Jamen det skal jeg fortælle dig! Kikærtepandekager er lavet på kikærtemel, som er fyldt med proteiner, hvilket betyder at de mætter rigtig godt. Endvidere tilføjer de også en dejlig og anderledes smag sammenlignet med de traditionelle pandekager. Disse er i en mexikansk style med krydret kyllingefyld og toppet med ost.

Er du ikke til de alternative kikærtepandekager, så prøv mine rugpandekager – almndelige pandekager lavet på rugmel.

Er du vild med pandekager? Så prøv:

Kikærtepandekager med fyld – mexi style:

  • 2 dl. kikærtemel (du kan købe det i helsekostbutikker og nogle større supermarkeder)
  • 3 dl. vand
  • 2 tsk.  flagesalt
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 spsk. birkes

Fyld:

  • 150 g kylling
  • ½ dåse hakkede tomater
  • ½ dåse majs
  • 2 hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ stødt chili
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk grilkrydderi
  • 2 tsk salt (røget salt evt)
  • Revet ost til toppen

Lyn-syltede rødløg (her er til mere rødløg end hvad der skal bruges i retten):

  • 3 rødløg
  • 2 dl eddike (her kan du bruge hvilken som helst eddike, som du har stående)
  • 0,5 dl sukker, honning eller sukkererstatning (jeg brugte sukkererstatning altså sukkerfri sukker fra EASIS)

Nem guacamole-creme:

  • Blend med en stavblender 1 avokado, 0,5 dl neutral skyr, 1 lille fed hvidløg, salt og citron

Tilbehør:

  • Salat
  • Skyr / creme fraise

Fremgangsmåde:

  1. Bland ingredienserne sammen til kikærtepandekagerne og lad dem stå i 10 min
  2. Begynd på fyldet imens. Skær kyllingen i små stykker og steg den på panden. Når kyllingen er godt stegt så tilsæt hvidløg og steg lidt videre. Tilsæt krydderier og tomat og rør det godt rundt. Til sidst tilsættes majs og det stilles til side.
  3. Begynd på pandekagerne. Varm en pande op til medium varme. Pisk lidt pandekagedejen godt igennem, da der godt kan forekomme lidt bundfald. Steg små pandekager og fortsæt til dejen er opbrugt.
  4. Når pandekagerne er færdige fyldes de med fyld og toppes med ost. Bag dem til osten er smeltet ved 175 grader varmluft.
  5. Lav dine rødløg imens pandekagerne bager. Snit dine løg fint. Varm eddike og sukker op til sukkeret er smeltet. Tilsæt dine løg og lad det koge i 3-4 min. Tag det af varmen og lad det lige stå et par minutter. Hæld eddiken fra løgene og de er klar til servering!
  6. Server pandekagerne med løg og skyr eller creme fraishe.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saltede krydrede nødder