Let sommer burger

Kalorielet brombærtærte med choko-creme

Choko-brombærtærteChoko-brombærtærte

Da det er torsdag – dagen jeg navngiver lille-fredag, og jeg er blevet inviteret på middag hos en sød veninde, synes jeg det var en fantastisk lejlighed til at bage en kage!

Jeg var så heldig at få en stor bakke brombær af min bedstemor sidst jeg så hende. Bakken har stået inde i køleskabet i et par dage, mens jeg gik og tænkte over hvad jeg skulle bruge de lækre bær til. Sommeren er stadig over os, og derfor besluttede jeg mig at bage en lækker sommertærte. Den er inspireret af den traditionelle jordbærtærte, hvilket er en af mine yndlingstærter, men den her er en lidt sundere version af den traditionelle tærte. Jeg har valgt at lave en choko-creme med skyr, da jeg synes at chokolade smagen klær brombærrene rigtig godt.

Jeg har udelukkende brugt groft mel til bunden, men her kan man sagtens tilsætte almindeligt hvedemel. I remoncen har jeg lavet marcipan med dadler, hvilket jeg synes smager næsten ligeså godt som den rigtige marcipan, i hvert fald når den er tilsat i kager. Marcipanen er utrolig nem at lave, så lad ikke det skræmme jer. Man kunne sagtens bruge almindelig marcipan eller købe sukkerfri marcipan (ISIS laver bla. en sukkerfri marcipan), hvis man vil slippe for at lave det selv.

Brombærtærte med choko-creme:

Tærtebund:

  • 50 g groft speltmel (andet mel kan sagtens bruges)
  • 100 g blended havregryn
  • 40 g Kokosmel
  • 1 spsk HUSK
  • 1 æg
  • 40 g blød kokosolie
  • 1 spsk sukrin gold
  • 5 spsk varmt vand

Remonce:

  • 100 g smuttede mandler
  • 4 dadler
  • ½ tsk. ISIS perfekt sød (andet sødemiddel kan sagtens bruges, bare husk at smage det til)
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 spsk blød kokosolie

Skyr-choko creme

  • 300 g skyr
  • 2 tsk. Kakaopulver (med top på)
  • ½ tsk. ISIS perfekt sød
  • Ristede mandler til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Start med at blende havregrynene
  2. Bland alle ingredienserne til tærtebunden godt sammen, jeg brugte min røremaskine.
  3. Dejen er ikke ligeså sammenhængende som en normal tærtebund, fordi der ikke er brugt ligeså meget fedtstof i og grundet det grove mel. Derfor kan den godt være lidt svær at rulle ud. Jeg rullede den ud på et stykke bagepapir, dermed er dejen nemmere at vende i tærtebunden bagefter.
  4. Stil tærten i køleskabet mens du laver remoncen
  5. Du starter med at lave marcipanen med dadler. Blend de smuttede mandler med dadlerne og sødemiddel til det samler sig til en klump og vupti så har du marcipan!
  6. Bland marcipanen med sukrin og kokosolie til en ensartet remonce og ?smør? det på tærtebunden
  7. Bag tærten ved 180 grader varmluft i 15-20 min. Men hold øje med at tærten ikke bliver for mørk, det afhænger meget af ovnen
  8. Lad tærten køle af
  9. Bland skyr og kakao og smag til med sødemiddel
  10. Smør choko-cremen på den afkølede kage og pynt med bær og ristede mandler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let sommer burger