Chokolade granola
Endelig blev det weekend! Men er det ikke sådan man tænker hver gang weekenden indvies? Det er det ofte for mig, men denne uge har nu været specielt hård, fordi den har stået på masser af arbejde samt bachelor projekt oveni. Dette er også grunden til jeg ikke har været så aktiv på bloggen på det sidste, der har ikke været timer nok i døgnet til at nå og blogge (selvom jeg virkelig elsker at blogge)! Efter sådan en hård uge skal weekenden efter min mening stå på lidt ekstra forkælelse 🙂 Derfor har jeg lavet denne lækre chokolade granola med RIGTIG chokolade, som kan nydes på utallige måder: på en smoothie bowl, bananpandekager med en klat skyr, en cremet havregrød eller havregryn med mælk i en luksus udgave. Denne chokolade granola minder mig om da jeg var barn, hvor vi fik lov til at spise den der lækre chokolade crüsli hvis det var ferie! Denne granola er dog en sundere version, da den ikke er fyldt med sukker, men i stedet sødet med banan og sødemiddel. Derudover har jeg tilsat en god mørk chokolade!
Chokolade granola:
- 3 banan
- Sødemiddel svarende til 40 g sukker f.eks.1 tsk flydende sødemiddel fra ISIS perfekt sød eller brug sødemidler Sukrin Gold, smagen minder om brun farin, hvilket passer godt til denne chokolade granola
- 2 spsk kakao
- 2 spsk smeltet kokosolie
- 200 g nødder + kerner (brug dine yndlings ingredienser eller hvad du har)
- 300 g gryn (jeg brugte havregryn og ruggryn)
- 75 g hakket mørkt chokolade (minimum 70 %)
Fremgangsmåde:
- Mos bananen og bland det sammen med sødemiddel, kakao og kokosolie
- Tilsæt nødder, kerner og gryn og rør godt
- Hæld det på en bageplade og sørg for at hakke godt i müslien, således at de skilles i mange små bidder
- Bag müslien i 10 min 160 grader varmluft. Tag müslien ud og vend/hak godt i müslien og bag den yderligere 10 min. Tag granolaen ud og lad den køle af. Hvis den ikke er sprød nok så giv den yderligere 10 min
Ingen kommentarer endnu