Low carb squash kage
Jeg har sagt det før og jeg siger det igen, jeg ER FAN AF KAGE. En af mine favorit kager er dem med noget lækkert på toppen ligesom de rigtig amerikanske cup cakes, hvor der er mere ?snask? eller kage ? det er lige mig 🙂 Konceptet er det samme men jeg har lavet det i et lidt sundere version, som endte med denne lækre low carb squash kage!
Den klassiske cream cheese frosting er blevet erstattet med en skyr-flødeost creme. Jeg synes at resultatet blev rigtig godt, da man stadig får noget lækkert cremet på toppen som har en mild ?oste? smag. Jeg vil dog påpege, at resultatet efter min mening bliver forskelligt afhængig af hvilket skyr du bruger. Nogle skyr produktet er meget mere syrlige i smagen, hvilket jeg ikke er stor fan af. Min favorit skyr er Thise skyr (ikke cheasy), da den er utrolig cremet i smagen og samtidig ikke for syrlig.
Low carb squash kage:
- 3 æg
- 1 banan
- 2 spsk husk gul
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl kokosfibermel (alternativt kan mandelmel bruges)
- 1 spsk kanel
- 1 tsk kakao
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 1,5 dl mandelmælk
- 2 spsk sødemiddel svarer til 80 g sukker
- 50 g hytteost
- 550 g squash
cremecheese frosting:
- 100 g flødeost
- 200 g skyr
- 1 tsk vaniljepulver
- sødemiddel
Fremgangsmåde:
- Pisk æggene til de er luftige
- Mos bananen og tilsæt den til æggene
- Bland alle de tørre ingredienserne i en skål. Tilsæt dem skiftevis med mælken. Rør det hele godt sammen
- Tilsæt sødemiddel og vend derefter hytteost og squash forsigtigt i dejen
- Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader ved 30-40 min
- Lav frosting imens. Bland skyr, flødeost og vaniljepulver. Smag til med sødemiddel
Ingen kommentarer endnu