Fuldkornsrisengrød

Små æggekager med bacon og porrer

Æggekage med porrer og baconÆggekage med porrer og bacon

 

Den første advent fik jeg serveret den lækreste brunch hjemme hos mine forældre. Til denne brunch havde min mor lavet en lille æggekage til os alle fire. Jeg synes de var rigtig søde, fordi hun serverede dem i disse små Le Cruset gryder.

Æggekagerne indeholder bacon og porrer, hvilket giver en masse smag til æggekagen. De er toppet med revet ost. Æggekagerne er super lækre at servere til en brunch, men hvis man ikke har små ovnfaste skåle kan man vælge at gange opskriften op og lave æggekagen i et fad. Jeg tror helt bestemt, at jeg også vil servere denne æggekage til aftensmad med en enkelt salat og evt. lidt groft brød til.

Æggekage med bacon of porrer (4 små):

  • 5 æg
  • 0,5 dl fløde
  • salt, peber
  • ½-1 pakke bacon I tern
  • ½ porre
  • 1 håndfuld revet ost

Fremgangsmåde:

  • Steg bacon på panden eller I ovnen, jeg plejer at gøre det i ovnen, fordi så sviner det ikke ligeså meget
  • Skær porrer i tynde skiver og svits dem et par minnutter til de er lidt bløde
  • Pisk æg og fløde og krydder med salt og peber
  • Gør 4 små ovnfaste skåle/gryder klar ved at smøre dem med olie eller spray dem med andet fedtstof
  • Læg bacon og porrer nederst i skålene og hæld æg ovenpå. Drys med revet ost
  • Bag de små æggrekager i 10-12 min ved 200 grader varmluft

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkornsrisengrød